17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

Bucureștean amendat cu 12.000 de lei de polițiștii din Olt după ce a abandonat opt pui de câine pe malul râului Olt, la Gostavățu

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au fost vineri, 6 septembrie, în jurul orei 12:30, sesizați direct, cu privire la faptul că un bărbat ar fi abandonat opt cățeluși, în afara localității Gostavățu, pe malul râului Olt.

Oamenii legii au reușit într-un timp scurt să-l identifice pe cel care a aruncat cățeii, fiind vorba despre un bucureștean ce a fost amendat cu nu mai puțin de 12.000 de lei.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat un bărbat, de 69 de ani, din municipiul București, care ar fi abandonat cele 8 exemplare canine. Acesta a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor articolul 6, alineat 2, litera f), din Legea 205/2004 privind protecția animalelor, cu amendă în valoare de 12.000 de lei, exemplarele canine fiindu-i încredințate pentru a fi alăptate de către femela-mamă. Totodată, acestuia i-au fost prelucrate prevederile legii în domeniul protecției animalelor”, a declarat agentul principal Corina Lavinia Cioplea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Polițiștii Biroului Pentru Protecția Animalelor trag încă o dată un semnal de alarmă cu privire la săvârșirea unor astfel de fapte și atenţionează cetățenii că abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea şi îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical. „Recomandăm cetățenilor să manifeste grijă față de animale, să le asigure un adăpost corespunzător, cantități suficiente de apă şi mâncare, întrucât toţi deținătorii de animale au obligaţia legală de a lua măsurile necesare astfel încât să evite orice suferinţă ce ar putea fi provocată acestora”, a adăugat reprezentantul IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți