16.8 C
Slatina
marți,17 septembrie,2024

Ultimele Articole

Un container cisternă transport apă cu Abroll și un punct de comandă mobil, noile dotări ale pompierilor de la ISU Olt

- Advertisement -

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt se bucură din acest an de noi dotări, fiind vorba de un container cisternă transport apă cu Abroll, ce a ajuns săptămâna trecută, dar și de un punct de comandă mobil în posesia căruia salvatorii au intrat undeva la început de an.

Containerul Abroll, achiziționat din fondurile Consiliului Județean Olt, a fost repartizat către pompierii de la subunitatea din orașul Scornicești.

Containerul cisternă transport apă cu Abroll este necesar ISU „Matei Basarab” Olt în vederea asigurării misiunilor de stingere a incendiilor, respectiv eficientizarea timpilor de intervenție în situații de urgență.

„Containerul are ca bază un sașiu de tip ROLL-OFF pe care este fixat un rezervor de apă cu o capacitate de aproximativ 9.000 litri de apă. În partea din spate containerul este prevăzut cu o platformă pe care este fixată o motopompă transportabilă prevăzută cu motor termic în patru timpi răcit cu aer, cu o putere de 17 kW si un debit maxim de 2.000 litri apă pe minut la presiune maximă. Pe părţile laterale ale rezervorului de apă sunt prevăzute compartimente de depozitare materiale și accesorii specifice stingerii incendiilor”, a transmis colonel Adrian Tănase, inspectorul șef al ISU Olt.

Potrivit acestuia, containerul este utilizat de echipajele de intervenție aparținând ISU Olt cu ajutorul unui camion dotat cu cârlig hidraulic de încărcare – descărcare.

Iar punctul de comandă mobil este o autospecială destinată asigurării conexiunilor de comunicații și realizare a acoperirii radio a zonei de operații pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență, care a ajuns la Serviciul Comunicații și Tehnologia Informației al sediului din Slatina al ISU Olt, achiziția fiind făcută cu fonduri europene de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

„Autospeciala constă dintr-o suprastructură cu o încăpere, compartimentul de comandă și comunicații, construit pe un șasiu tip autoutilitară, echipat conform cerințelor tehnice. La exterior autospeciala este dotată cu antenă VSAT, antenă TV Satelit, antenă Router, catarg de 18 metri, antene pentru staţiile UHF – VHF, o cameră pentru supravegherea perimetrală 360 de grade. La interior se găsesc: unitate AC, tablă albă, interfaţă pentru statiile TETRA, VHF, UHF, un calculator, o imprimantă, televizor, o tablă interactică, joy-stick pentru o mai uşoară utilizare a camerei 360 de grade şi un rack IT, generatorul electric Diesel”, a subliniat comandantul pompierilor olteni.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți