24.1 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Ziua siguranței pacienților, sărbătorită de angajații Spitalului Slatina

- Advertisement -

Ziua de 17 septembrie este Ziua Mondială a Siguranței Pacienților, aceasta fiind marcată și de angajații Spitalului Județean de Urgență Slatina, prin purtarea unor panglici portocalii. În anul 2024, „Îmbunătățirea diagnosticului pentru siguranța pacienților” a fost tema prin care s-a celebrat această zi.

Potrivit unui comunicat remis de Spitalul Slatina, Organizația Mondială a Sănătății, în cea de-a 72-a Adunare Generală, a stabilit ca, începând cu anul 2019, ziua de 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranței Pacienților. Iar an de an câte o temă nouă este selectată pentru a evidenția un domeniu prioritar al siguranței pacienților care necesită acțiuni urgente și concertate. Anul acesta, „Îmbunătățirea diagnosticului pentru siguranța pacienților” a fost selectată ca temă pentru Ziua Mondială a Siguranței Pacienților.

„În acest context, diagnosticul este esențial pentru un tratament corect care să ducă la vindecare, ameliorare, pentru un pacient care trebuie să beneficieze de siguranța proceselor de diagnosticare. Erorile de diagnosticare sunt vătămări care trebuie limitate într-un proces medical unde viața are prioritate. Un diagnostic corect înseamnă viață, iar pentru asta este nevoie de un concurs de eforturi interdisciplinare. Aici, la Slatina, în cadrul Spitalului Județean de Urgență, în fiecare zi siguranța pacientului este declarație de conformitate, de respect, de grijă purtată celui venit aici pentru a-i fi mai bine. Facem asta în echipă, dar cerem și ajutorul: pacientului, aparținătorilor, pentru o comunicare sinceră, cea de la care începe calea spre un diagnostic corect, pas cu pas spre un tratament potrivit, cu ținta finală: starea de bine. De mai bine. Suntem astăzi (marți n.r.) cu o panglică portocalie, cea care marchează anul acesta Ziua Mondială a Siguranței Pacienților. Susținem cu toții sloganul: ‘Un diagnostic corect înseamnă siguranță!'”, se arată în comunicatul remis de cea mai mare unitate spitalicească din județul Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți