14.2 C
Slatina
vineri,27 septembrie,2024

Ultimele Articole

Președintele CJ a vorbit despre cât de pregătite sunt autoritățile din Olt pentru fenomenele extreme anunțate în weekend

- Advertisement -

La sfârșitul acestei săptămâni, mai precis din noaptea de sâmbătă spre duminică, 28 spre 29 septembrie, mare parte din România va fi lovită de ploi torențiale și vânt puternic, cele mai afectate zone fiind sudul, din care face parte și județul Olt, dar și Carpații Meridionali, cantitățile de apă ce se vor strânge fiind de până la 70 – 80 de litri pe metru pătrat, izolat chiar mai mult. Însă, nu furtuna Ashley ar fi cea care ar face ravagii în calea sa, așa cum era anunțat inițial, ci este vorba despre alte fenomene mai severe, dar reprezentanți ai Administrației Naționale de Meteorologie spun că ciclonul amintit încă nu s-a format.

Totuși, în acest context, dar și al creșterii debitului Dunării, inclusiv autoritățile din județul Olt sunt în alertă, la finalul ședinței ordinare de joi Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean, vorbind despre cât de pregătite sunt acestea pentru fenomenele extreme anunțate.

„Am fost anunțați de către reprezentanți ai Guvernului că, în perioada următoare, acest ciclon va trece și prin județul Olt și va cuprinde o mare parte din județ. Instituțiile abilitate în domeniu au toate informațiile necesare și au început să se pregătească pentru acest lucru. În momentul de față, sunt estimări ale unor precipitații mai mari decât normalul, dar ele vor fi actualizate din timp și atunci vor fi transmise populației. Nu putem spune, în momentul de față, nivelul lor și care va fi impactul, dar cu siguranță acest ciclon nu ne va ocoli și va trece prin mare parte din județul Olt. În ceea ce privește județul Olt, din informațiile pe care le am, creșterea debitului Dunării nu ne va afecta. Știți foarte bine că, acum ceva ani când a fost spart barajul, pentru a inunda fosta baltă Potelu, vorbeam de 15.000 metri cubi pe secundă. Estimările acum nu trec de 9.500. Deci, în momentul de față, dacă estimările Apelor Române sunt corecte, județul Olt nu este în pericol”, a declarat președintele forului județean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți