16.2 C
Slatina
duminică,29 septembrie,2024

Ultimele Articole

Curtișorenii petrec în prima duminică din octombrie, la Sărbătoarea Nucului

- Advertisement -

A devenit deja o tradiţie ca în prima duminică din luna octombrie să fie mare sărbătoare în comuna Curtişoara. Sărbătoarea Nucului, organizată de Primăria şi Consiliul Local Curtişoara, a ajuns anul acesta la ediţia numărul 25. Ca de obicei, edilul Gheorghe Gănescu şi echipa sa din primărie au pregătit şi anul acesta multe suprize pentru curtişoreni, dar şi pentru cetăţenii din localităţile învecinate. Printre acestea se numără și recitaluri susţinute de îndrăgiţi interpreţi ai muzicii populare româneşti, cap de afiș fiind localnica Emilia Dorobanțu (FOTO principală n.r.), Marcela Fota și Roberta Crintea.

Evenimentele dedicate zilei localităţii încep duminică, 6 octombrie, la ora 14:30, când în Grădina de Vară cu nuci de lângă Căminul Cultural din Curtişora, are loc spectacolul artistic oferit de Ansamblul Folcloric „Flori de Măr” al comunei. După ora 16:00, pentru o oră, va cânta Georgel Nucă, care este și prezentator al Sărbătorii Nucului, pentru ca apoi, de la ora 17:00, pentru un sfert de oră, să fie premiate cuplurile care au împlinit 450 de ani de căsătorie.

În intervalul orar 17:15 – 18:00, pe scenă va susține un frumos recital îndrăgita interpretă de muzică populară Emilia Dorobanţu, originară din Curtişoara, pentru ca de la ora 18:00 până la ora 19:00 să cânte Marcela Fota. De la ora 19:00, timp de o oră, va fi în recital artista Roberta Crintea, iar de la ora 20:00 și până la ora 21:00 în spectacol vor fi cunoscuții Constantin și Cosmin Gagiu de la Coteana, împreună cu taraful lor de la Iancu Jianu. Bineînțeles, că orchestrația muzicală va fi asigurată de orchestra Ansamblului Folcloric „Doina Oltului” din Slatina, condusă de violonistul Cristian Dumitru.

Sărbătoarea Nucului se va încheia undeva după ora 21:00 cu un grandios foc de artificii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți