15.2 C
Slatina
sâmbătă,5 octombrie,2024

Ultimele Articole

CUTSMART SYSTEMS, noua unitate de tăiere la dimensiune a aluminiului pusă în funcțiune de ALRO Slatina. Investiția se ridică la aproximativ 14 milioane de lei

- Advertisement -

ALRO Slatina, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, a pus în funcțiune, începând cu luna octombrie 2024, noua sa facilitate de ultimă generație pentru prelucrarea aluminiului, CUTSMART SYSTEMS, care urmează să diversifice și mai mult gama de producție a companiei. Această instalație de ultimă generație, operațională în urma unei investiții de aproape 14 milioane de lei, mai precis 13,7 milioane de lei, se va concentra pe tăierea de înaltă precizie a produselor din aluminiu, adaptate nevoilor specifice ale clienților din diverse industrii. Inaugurarea noii facilități de lucru de la ALRO a avut loc în dimineața zilei de joi, 3 octombrie, la sediul uzinii de aluminiu de pe strada Milcov din Slatina, în prezența a mai multor reprezentanți ai companiei, printre care și Marin Cilianu, noul director general, dar și a unor oficialități locale și județene, inclusiv directori de instituții deconcentrate din Olt. Totodată, ALRO are și o nouă identitate vizuală.

Dintre autoritățile prezente îi amintim pe subprefectul de Olt Cosmin Floreanu, Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, deputatul PSD de Olt Marius Iancu, Mario De Mezzo, primarul ales al municipiului Slatina, și Diana Crețu, city-manager al Primăriei Slatina.

Potrivit noii conduceri a societății, această nouă investiție marchează un pas major în angajamentul ALRO de a oferi servicii cu valoare adăugată și de a optimiza eficiența operațională.

„Lansarea CUTSMART SYSTEMS reprezintă un moment de referință în parcursul ALRO către inovație și excelență. Această facilitate nu doar că ne va extinde capacitățile, ci ne va permite să răspundem mai eficient cerințelor tot mai complexe ale clienților noștri. În plus, contribuie la reducerea emisiilor de CO2 prin optimizarea transportului și livrarea exactă a cantității de metal necesare. Punerea în funcțiune a noii noastre unități de producție este un exemplu clar al modului în care implementăm strategia noastră pe termen lung de a deveni un furnizor de produse din aluminiu din ce în ce mai sofisticate, eficiente și cu amprentă ecologică redusă. Aceasta este o transformare continuă, începută în urmă cu peste 20 de ani, care se reflectă și în imaginea noastră. Venim astfel cu mândrie în fața publicului cu un brand revitalizat, subliniind angajamentul nostru pentru un viitor durabil și pentru progres atât în industria aluminiului, cât și în gestionarea protecției mediului”, a declarat Marin Cilianu, director ALRO.

Potrivit acestuia, CUTSMART SYSTEMS, cu tehnologia sa avansată, este conceput pentru a gestiona tăieri precise și de mare volum, asigurând, pentru clienți, soluții personalizate, de cea mai înaltă calitate. Această investiție face parte din strategia extinsă a ALRO de a-și îmbunătăți continuu gama de produse și de a rămâne lider în industria aluminiului.

În același timp cu inaugurarea noii investiții, ALRO își reîmprospătează identitatea vizuală pentru a reflecta ultimele decenii de trecere la produse complexe, pentru industria aeronavală. Noua imagine subliniază abordarea strategică a ALRO în ceea ce privește produsele, piețele și comunitatea, concentrându-se pe aluminiu cu valoare adăugată foarte mare pentru clienții sofisticați și pe continuarea reducerii amprentei sale ecologice.

„Odată cu lansarea CUTSMART SYSTEMS, ALRO anunță și o inițiativă cuprinzătoare de revitalizare a mărcii care este în curs de implementare. Noua imagine a companiei evidențiază transformarea pe care ALRO a întreprins-o în ultimii 20 de ani și rezultatele investițiilor de peste 900 de milioane USD în tehnologie, eficiență și reducerea amprentei de mediu. Această identitate reîmprospătată este, de asemenea, o declarație pentru viitor, reprezentând angajamentul ALRO față de procese de producție durabile și cu eficiență ridicată”, a subliniat noul director general al uzinii de aluminiu.

Discursuri ale oficialilor prezenți

Pe scenă, în fața publicului prezent, Marin Cilianu, directorul general ALRO SA, a declarat: „Doamnelor și domnilor, distinși invitați, colegi și prieteni este o mare onoare să vă urez bun-venit tuturor, astăzi (joi n.r.), la un moment important din viața ALRO. Acum sărbătorim nu doar lansarea facilității CUTSMART, ci și redefinirea companiei noastre, printr-o nouă identitate, care reflectă angajamentul nostru față de inovație, eficiență și durabilitate. La ALRO, pentru a crește și a rămâne competitivi trebuie să evoluăm constant, în această industrie. Industria aluminiului nu este străină schimbării și nici noi. De aceea ziua aceasta este foarte importantă, lansarea CUTSMART reprezintă viitorul companiei noastre, precizie și o abordare centrată pe client. CUTSMART SYSTEMS a luat naștere din dorința noastră de a oferi clienților mai multă flexibilitate, mai multă precizie și mai multă valoare. Această facilitate ne va permite să livrăm soluții personalizate din aluminiu, pentru a răspunde cerințelor specifice ale industriilor. (…) Doresc să mulțumesc echipelor care au muncit pentru a aduce la viață CUTSMART. Acesta este rezultatul a nenumărate ore de planificare, inginerie și muncă de echipă și nimic din acestea nu ar fi fost posibile fără munca și devotamentul lor. Le mulțumim clienților și partenerilor noștri pentru încrederea pe care ne-o acordă și ne angajăm să continuăm să construim în această fundație solidă și să oferim soluții care adaugă valoare”.

Acesta a fost urmat de Marius Oprescu, care a ținut un scurt discurs.

„Trebuie să spun cât de importantă este contribuția dumneavoastră la dezvoltarea comunității locale și cât de important este pentru noi, ca autorități publice județene, să avem un partener de încredere în misiunea pe care ne-am asumat-o. Vreau să vă felicit pentru principiile prin care ați ales să dezvoltați compania dumneavoastră, pentru că evoluția și dezvoltarea municipiului Slatina sunt strâns legate de această companie.
Investiția de astăzi, prin care vă consolidați poziția de partener important pe piața clienților, oferind soluții avansate, în funcție de evoluția cererii, creează pentru noi două sentimente puternice. Primul este siguranța locurilor de muncă și al doilea este legat de sentimentul de mândrie locală. Pentru că noi, slătinenii, reușim să facem cele mai bune produse într-o piață de profil. Prin această nouă investiție, dar și prin toate investițiile pe care ALRO le-a făcut în retehnologizare și protecția mediului, treceți la un nivel de progres superior. Deci, locurile de muncă, proiectele sociale pentru comunitate și dezvoltarea pe toate palierele sunt lucruri extrem de importante pentru noi. Felicitări!”, a declarat președintele Consiliului Județean Olt.

Câteva cuvinte a adresat și Mario De Mezzo, primarul ales al Slatinei: „Nicolae Iorga spunea că un popor care nu își cunoaște istoria este ca un copil care nu își cunoaște părinții. Noi suntem astăzi (joi, 3 octombrie n.r.) aici pentru a sărbători un copil: CUTSMART SYSTEMS. Dar cred că, în același timp, este important să ținem vie istoria acestei fabrici, care a fost reper și vârf de lance într-un ecosistem creat în jurul ei, încă de la înființare. Acum cinci ani de zile, spuneam că eu, sa primar al Slatinei, mi-aș dori să existe un loc care să aniverseze, care să onoreze și care să le amintească nepoților celor care au lucrat în această fabrică și poate nu mai sunt printre noi de începuturile acestei fabrici, cu care încă ne mândrim și ne vom mândri. N-a fost să fie în 2020 este în 2024. Angajamentul meu cu ALRO, dincolo de parteneriatul instituțional de care vă asigur, este că oamenii din Slatina, copiii din Slatina, copiii celor care au plecat din Slatina, dar care mai vin să-și vadă bunicii vor avea ocazia să intre într-un loc în care istoria ALRO să rămână vie. (…) Vă felicit domnule director și felicit ALRO, pentru acest pas important pe care l-a făcut astăzi (joi n.r.). Vă urez succes și vă urez ca astfel de pași inovatori să fie din ce în ce mai deși și să rămâneți reperul municipiului Slatina, așa cum sunteți de la înființare”.

„Sunt onorat să iau parte la deschiderea acestei noi facilități de debitat țeavă. Ca persoană care vine din mediul privat, lucrând tot în industrie, știu ce înseamnă pentru ALRO acest lucru, știu ce înseamnă produsele cu valoare adăugată. Sunt convins că acest lucru îi va ajuta să își crească paleta de clienți și vor reuși să devină sustenabili pe această piață care este una acerbă. Reiterez sprijinul instituțiilor județene, pe care îl acordăm necontenit și tot timpul suntem alături de dumnealor, pentru a le oferi cadrul instituțional, pentru a-și putea dezvolta activitatea”, a spus Cosmin Floreanu, subprefectul județului Olt, despre noua investiție de la uzina de aluminiu.

„Este un lucru foarte important pentru Slatina și pentru județul Olt. Este un lucru foarte important faptul că ALRO investește în Slatina. De fapt, ALRO se identifică cu Slatina sau, mai bine zis, Slatina se identifică cu întreprinderea ALRO. Ne bucurăm foarte mult când apar astfel de investiții, care creează locuri de muncă, când productivitatea crește și se obține plus-valoare. Vreau să felicit atât noua conducere, cât și vechea conducere pentru această strategie de dezvoltare. Vreau să le mulțumim celor 2.000 de muncitori ai întreprinderii, pentru că fără munca loc nu s-ar fi putut realiza toate aceste lucruri.
Investițiile în industrie sunt importante pentru județul Olt, cât și pentru întreaga țară. Aceasta este calea sigură pentru România. Le urez succes celor de la ALRO!”, a ținut să spună și parlamentarul Marius Iancu care a luat parte la evenimentul de inaugurare a noii capacități de lucru din cadrul societății de pe platforma industrială a Slatinei.

Iar Florin Verboncu, director general de vânzări Vimetco Trading, societate din cadrul ALRO Slatina, a ținut să facă o scurtă istorie a aluminiului în municipiul reședință a județului Olt, în același timp și al fabricii care a fost înființată în urmă cu 63 de ani.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți