14.1 C
Slatina
duminică,6 octombrie,2024

Ultimele Articole

Senatorul Liviu Voiculescu: „Călătoriile fără vize în Statele Unite ale Americii vor putea fi accesibile românilor începând de anul viitor”

- Advertisement -

După ce România a îndeplinit și ultimul criteriu pentru a face parte din Programul Visa Waiver, Liviu Voiculescu, senator PSD de Olt, este unul dintre parlamentarii care au făcut declarații legat de acest subiect. Potrivit acestuia, „călătoriile fără vize în Statele Unite ale Americii vor putea fi accesibile românilor începând de anul viitor”.

Prin aderarea la Programul Visa Waiver, românii nu vor mai avea de susținut interviuri la un consulat al SUA, procedurile de călătorie fiind simplificate, spune parlamentarul social democrat.

„O dată cu scăderea ratei de respingere a vizelor pentru Statele Unite sub 3%, România a îndeplinit și ultimul criteriu pentru a face parte din Programul Visa Waiver, alături de alte 42 de state membre ale Programului. Prin aderarea la program, românii nu vor mai avea de susținut interviuri la un consulat al SUA, procedurile de călătorie fiind simplificate substanțial. Autorizația de călătorie care înlocuiește vizele este valabilă timp de doi ani, are număr nelimitat de intrări/ieșiri din SUA, și poate fi utilizată pentru vizite în scop turistic sau de afaceri de până la 90 de zile fiecare. Călătoriile fără vize în Statele Unite ale Americii vor putea fi accesibile românilor începând de anul viitor”, a declarat Liviu Voiculescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți