2.2 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

Ansamblul folcloric „Brâulețul” de la Pârșcoveni a câștigat trofeul Festivalului „Pe plaiuri buzoiene” de la Buzău

- Advertisement -

Festivalul de folclor cu participare națională și internațională al elevilor de liceu „Pe plaiuri buzoiene”, a ajuns la cea de-a noua ediție și s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute în Buzău. La start au luat parte ansambluri din județele Botoșani, Bacău, Mehedinți, Prahova, Olt, Argeș, Brăila, Buzău și Republica Moldova, ansamblul folcloric care a reprezentat județul nostru fiind „Brâulețul” din comuna Pârșcoveni. Și la reprezentat cu brio, având în vedere că s-au întors acasă cu trofeul festivalului. 

Organizat de Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza”, în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău, Primăria municipiului Buzău și Inspectoratul Școlar Județean Buzău, manifestarea cultural artistică a debutat în dimineața zilei de sâmbătă, 12 octombrie, cu tradițional paradă a portului popular, care a avut ca și traseu Piața Daciei din fața Primăriei – Aleea Trandafirilor – Strada Ostrovului – Strada Petre Antonescu – Bulevardul Bălcescu – CJ, spectacolul propriu-zis desfășurându-se în Sala Mare a acestei instituții.

Rând pe rând, ansamblurile invitate au urcat pe scenă, copiii de la Ansamblul folcloric „Brâulețul” Pârșcoveni prezentând un dans de fete, o suită mixtă și tradiționalul dans bărbătesc călușul.

Tinerii olteni au reușit să impresioneze juriul, al cărui președinte a fost cunoscutul coregraf Marin Barbu sau așa cum mai toată lumea îl știe de la televizor Nea Mărin, la final Ansamblul „Brâulețul” din Pârșcoveni câștigând trofeul Festivalului „Pe plaiuri buzoiene”.

Performanța ansamblului folcloric nu era posibilă fără implicarea activă a coregrafului Alexandru Rizea, directorului Florina Anghel, directorului artistic Ilie Brăileanu, director al Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina și coordonatorului Dumitru Dănuț Matei, primar al comunei oltene.

Tot edilul, dar și Consiliul Local Pârșcoveni, s-a ocupat și de buna deplasare a copiilor la Buzău, participarea Ansamblului folcloric „Brâulețul” Pârșcoveni fiind posibilă datorită profesorului Ilie Brăileanu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți