5.2 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

Ștafeta Veteranilor Invictus a poposit și anul acesta la Slatina. Alergătorii au plecat spre Caracal de la sediul CMJ Olt

- Advertisement -

Voluntari din județul Olt s-au implicat și anul acesta în evenimentul sportiv „Ștafeta veteranilor Invictus”, ștafeta fiind primită de aceștia în după-amiaza zilei de marți, 15 octombrie 2024, la Cimitirul Eroilor de pe strada Drăgănești, din municipiul Slatina, care a fost inclus pe traseul albastru al ștafetei și anul acesta. Pe parcursul nopții de marți spre miercuri a poposit la Centrul Militar Județean Olt, în dimineața zilei de 16 octombrie voluntarii Invictus plecând către o altă destinație. Traseul urmat este Podul Olt, apoi spre municipiul Caracal, iar ștafeta o să fie predată voluntarilor de aici. 

La momentul de predare-primire al „Ștafetei Veteranilor Invictus” a fost prezent prefectul Ștefan Nicolae, reprezentantul Guvernului în teritoriu, precum și mai mulți angajați ai CMJ Olt. Iar pentru ca evenimentul să aibă loc fără incidente, echipaje ale Poliției Locale Slatina au însoțit alergătorii până la ieșirea din municipiu pe Podul Olt, spre Caracal.

„Go Invictus!!! «Ștafeta Veteranilor», ediția a XI-a, a ajuns în cursul zilei de ieri (marți, 15 octombrie n.r.) și în municipiul Slatina, iar ceremonia de predare-primire a ștafetei a avut loc astăzi (miercuri n.r.), 16 octombrie 2024. Invictus România a dat startul pe 4 octombrie celei de-a unsprezecea ediții a «Ștafetei Veteranilor», un proiect organizat în contextul sărbătoririi Zilei Armatei Române. Peste 1.000 de voluntari – alergători și cicliști, militari și civili vor parcurge trei trasee reprezentând astfel Drapelul Tricolor. Au alergat cu Drapelul Național, s-au oprit la monumentele ridicate în cinstea oamenilor care au murit pentru ca noi astăzi să existăm și ne-au adus aminte ca străbunicii și bunicii noștri au luptat pentru această țară”, au transmis reprezentanții Prefecturii Olt despre ce s-a întâmplat la Slatina.

„‘Ștafeta Veteranilor’, ediția a XI-a, este organizată de ASOCIAȚIA INVICTUS ROMÂNIA, în contextul sărbătoririi, la data de 25 octombrie, a Zilei Armatei României. Echipe de voluntari din toată țara, alergători și cicliști, militari și civili, vor străbate toate județele țării până pe data de 25 octombrie, de Ziua Armatei României, cu scopul de a aduce un omagiu eroilor neamului. Marți, 15 octombrie, echipa INVICTUS Argeș a adus, în alergare și pe bicicletă, Ștafeta Veteranilor până în Garnizoana Slatina și a predat-o echipei INVICTUS Olt, pentru a continua executarea misiunii până în Garnizoana Caracal. Miercuri, 16 octombrie, la ora 08:00, echipa INVICTUS din județul Olt a plecat de la sediul Centrului Militar Județean Olt către Garnizoana Caracal, în vederea predării ‘Ștafetei Veteranilor’. Felicitări și succes, în continuare, până la îndeplinirea misiunii încredințate!”, a spus Cristian Haritonovici de la CMJ Olt.

Este pentru prima dată când în județul Olt „Ștafeta Invictus” poposește în două localități, din anul 2024 în traseul albastru fiind introdus și municipiul Caracal.

Potrivit organizatorilor, peste 1.000 de voluntari, din întreaga țară, vor participa la cea de-a XI-a ediție a Ștafetei Veteranilor, eveniment dedicat eroilor neamului românesc, adevărate simboluri ale abnegației, curajului și simțului datoriei, modele de urmat pentru tinerele generații. Evenimentul a debutat pe 4 octombrie și se încheie de Ziua Armatei, 25 octombrie, și presupune purtarea în alergare a unei ștafete reprezentată de una dintre culorile drapelului tricolor, pe trei trasee – albastru, galben și roșu.
Slatina fiind parte din traseul albastru acesta va cuprinde până pe 25 octombrie vestul țării, plecând din Târgu Jiu pe data de 4 octombrie, acesta cuprinzând, de asemenea, Deva, Alba Iulia, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Curtea de Argeș, Pitești, Slatina – 16 octombrie, Caracal, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Caransebeș, Lugoj, Timișoara, Arad, Oradea, cu ajungere la Carei în 25 octombrie 2024.
Traseul total al celor trei ștafete, inclusiv cele galben și roșu, are aproximativ 3.500 de kilometri.
„După parcurgerea celor aproximativ 3500 de kilometri, cele trei ștafete se vor reuni la Carei, ultima localitate eliberată de soldații români la 25 octombrie 1944. Evenimentul se va integra în ceremonia organizată la Monumentul Ostașului Român, de Ziua Armatei României, întregind astfel drapelul tricolor. În drumul lor către Carei, voluntarii se vor opri la monumentele ridicate în cinstea eroilor care au murit pentru ca noi astăzi să existăm, pentru a ne aduce aminte că străbunicii şi bunicii noștri au luptat pentru această ţară şi că sunt parte din ea acum. Atunci când le va fi cel mai greu, își vor aminti că sute de mii de români au murit în alte locuri decât în ţara lor, ciuruiţi de gloanţe, sfârtecaţi de obuze, îngheţaţi, înfometaţi, însetaţi, îngropaţi la comun”, au mai transmis organizatorii evenimentului sportiv.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți