9.1 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

Un jandarm originar din Olt, salvator al răniților din accidentul produs la Schitu

- Advertisement -

Marius Mitran, un tânăr jandarm de 25 de ani, originar din comuna olteană Vâlcele, a fost salvator al unora dintre răniții accidentului de circulație produs la început de săptămână la intersecția Drumului Județean 546 A cu Drumul Comunal 93, în afara satului Lisa al comunei Schitu. Lucrează în Jandarmerie de cinci ani și este subofițer în cadrul Batalionului 6 al Jandarmeriei Capitalei, fiind absolvent al Școlii Militare de Subofițeri de la Drăgășani, și a fost printre primii oameni care au acționat la locul evenimentului în care au fost implicate mai multe autoturisme. 

Primul ajutor acordat de acesta a fost binevenit, având în vedere că a intervenit prompt până la sosirea echipajelor medicale specializate. În drum ce era spre casă, a tras vehiculul pe care îl conducea pe dreapta, s-a dus la una dintre mașinile lovite, unde o femeie era întinsă pe șosea, inconștientă, soțul ei era în stare de șoc, iar fetița lor de doar șapte ani era încă în autoturism, era speriată, plângea și își striga mama.

Povestea de eroism a jandarmului oltean a fost făcută publică de colegii săi din Jandarmeria Română pe pagina oficială de Facebook, fapta sa fiind apreciată de aproximativ 1.400 de persoane în patru zile, postarea având și zeci de comentarii și distribuiri.

„Marius era în drum spre casă. Chiar în fața lui, în dreptul localității Greci (sat al comunei Schitu n.r.) din județul Olt, are loc un accident. Două autovehicule se ciocnesc frontal. Oprește imediat mașina și merge să vadă ce se întâmplă. O femeie era întinsă pe șosea, iar soțul acesteia, în stare de șoc. În timpul impactului, portiera s-a deschis, iar femeia a căzut din mașină. Bărbatul i-a spus colegului nostru că soția sa suferă de epilepsie. Femeie era inconștientă, plină de sânge. Marius i-a verificat semnele vitale și a așezat-o apoi într-o poziție de siguranță. I-a eliberat căile respiratorii, ștergând-o de sânge. Din mașină a auzit un copil plângând. Era o fetiță de 7 ani, așezată în scaunul ei de pe bancheta din spate a mașinii. Era speriată și o striga pe mama ei. Marius a acoperit-o cu haina lui și vorbit cu ea, încercând să o liniștească, spunându-i că toată lumea este în siguranță. Între timp, mama și-a revenit, dar acuza dureri în zona bazinului și la șold. Colegul nostru i-a spus să rămână nemișcată, până când va sosi ambulanța. La sosirea echipajului medical, Marius a ajutat la transportul femeii spre ambulanță, pentru a putea fi dusă la spital pentru mai multe investigații. După ce s-a asigurat că toată lumea este în siguranță, Marius și-a continuat drumul spre casă”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Române.

Dar, așa cum le-a declarat chiar Marius colegilor gândul i-a rămas la ce s-a întâmplat: „Gândul îți rămâne permanent acolo. Te întrebi dacă ai făcut tot ce ținea de tine și cum vor fi persoanele pe care le-ai ajutat. Însă cel mai important este să nu trecem indiferenți pe lângă astfel de situații. Și să ajuți atunci când crezi că poți să o faci”.

Îl felicităm și noi pentru fapta sa!

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți