10.2 C
Slatina
luni,21 octombrie,2024

Ultimele Articole

Alegerea lui Florin Tiutiu în funcția de primar al localității Nicolae Titulescu, invalidată de judecătorii slătineni

- Advertisement -

Magistrații Judecătoriei Slatina au hotărât luni, 21 octombrie, să invalideze alegerea lui Florin Gheorghe Tiutiu în funcția de primar al comunei oltene Nicolae Titulescu. Acest lucru s-a întâmplat după ce Tiutiu s-a înscris în PNL, deși acesta a fost ales pentru al șaselea mandat ca edil al localității la alegerile locale din 9 iunie, candidând din partea PSD. 

Florin Tiutiu este candidat aflat pe locul 2 pe lista pentru Camera Deputaților, la alegerile parlamentare din data de 1 decembrie, iar invalidarea sa în funcția de primar al comunei Nicolae Titulescu este una executorie, potrivit hotărârii magistraților slătineni și trebuie comunicată de îndată prefectului de Olt, liberalul Ștefan Nicolae.

„Respinge cererea de intervenție accesorie în interesul petentul Biroul Electoral de Circumscripție Nr. 61 comuna Nicolae Titulescu, judeţul Olt, formulată de numitul Tiutiu Gheorghe-Florin, ca inadmisibilă. Respinge, ca neîntemeiată, sesizarea de validare alegere primar, formulată de petentul Biroul Electoral de Circumscripție Nr. 61 comuna Nicolae Titulescu, judeţul Olt. Invalidează alegerea în funcția de primar al comunei Nicolae Titulescu, județul Olt, a domnului Tiutiu Gheorghe Florin, candidat din partea Partidului Social Democrat în urma scrutinului din data de 9 iunie 2024. Prezenta hotărâre privind invalidarea primarului comunei Nicolae Titulescu se comunică de îndată prefectului și secretarului general al unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale Nicolae Titulescu, care are obligația aducerii la cunoștință publică prin afișarea acesteia la sediul unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale, în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare. Executorie. Cu apel în termen de 2 zile de la aducerea la cunoștință publică pentru cei interesați, care se depune la sediul Judecătoriei Slatina. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei astăzi (luni n.r.), 21 octombrie 2024”, este soluția pe scurt dată de instanță în dosarul 12497/311/2024, judecat de magistrații Secției Civile.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți