9.1 C
Slatina
luni,21 octombrie,2024

Ultimele Articole

Ediția 28 a Festivalului de umor „Oltenii &… Restu’ Lumii” de la Slatina, la sfârșitul acestei săptămâni

- Advertisement -

Chiar dacă oficial noua conducere a Primăriei municipiului Slatina nu a făcut public niciun program al evenimentului cultural de anvergură ce se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni, parte dintre reprezentanții instituțiilor culturale implicate în Festivalul Național de Umor „Oltenii &… Restu’ Lumii”, căci despre el este vorba, au publicat pe paginile lor oficiale de Facebook câteva dintre momentele incluse în ediția 28 a acestuia. Perioada în care va avea loc este 25 – 27 octombrie 2024, organizatori fiind Consiliul Județean Olt, Centrul Județean de Cultură și Artă Olt și Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu” și Muzeul Județean Olt, în parteneriat cu Primăria Slatina.

Astfel, vineri, 25 octombrie, va fi „Arena umorului”, cu concursuri de bancuri, epigrame, mâncat praz și tras de sfoară, premiile care vor fi acordate câștigătorilor fiind obiecte, alimente, servicii, excursi, funcții și multe altele… Bineînțeles, vor fi și ateliere, demonstrații și meșteșuguri tradiționale în târgul ce va fi în Parcul Tineretului din Slatina, aceasta fiind și principala locație de desfășurare a principalelor evenimente din cadrul festivalului umoristic.

Pașaportul de oltean nu va lipsi nici el din peisaj, fiecare trecător prin Slatina având nevoie de acesta încă de vineri, când începe festivalului, și până la sfârșitul acestuia, care va fi duminică târziu în noapte. Nelipsite vor fi și vama de peste Olt și tradiționala cârciumă „La cățaua leșinată”.

Festivalul va avea și câțiva invitați speciali, numele anunțate de unii organizatori fiind actorul Romică Țociu și maestrul Marin Barbu sau Nea Mărin, așa cum îl știe publicul de le emisiunea pe care o găzduiește la Antena 1, cel care este și coregraf al dansatorilor Ansamblului Folcloric „Doina Oltului” Slatina.

Iar potrivit unor zvonuri, la Festivalul „Oltenii &… Restu’ Lumii” ar mai urma să participe actorul Radu Pietreanu, Gods Of Flame cu un spectacol de făclii, Horia Brenciu & Band – vineri, trupele Alutus, Zdob și Zdub – sâmbătă și Vali Crăciunescu, Viorica și Ioniță din Clejani, cu taraful lor – duminică. Licitația de contractare a acestor artiști care vor susține diverse momente în festival se apropie de final. Totodată, va fi și un grandios foc de artificii.

Anul acesta, Primăria municipiului Slatina a alocat de la bugetul local pentru organizarea festivalului umoristic suma de 690.000 de lei, cea mai mare sumă alocată de când a fost înființat acest festival umoristic.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți