18.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii de la Transporturi Olt și Craiova, împreună cu jandarmii, acțiune în proximitatea Gării Slatina pentru a combate contrabanda cu tutun și produse din tutun. Peste 6.000 de țigarete confiscate

- Advertisement -

Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Olt și ai Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, au desfășurat marți, 22 octombrie 2024, în intervalul orar 10:00 – 14:00, activități de prevenire, combatere și sancționare a faptelor de natură contravențională și penală din domeniul economic, precum și pentru asigurarea climatului optim de ordine și siguranță publică. Acțiunea oamenilor legii s-a desfășurat în proximitatea Stației de Cale Ferată Slatina și au vizat prevenirea și combaterea contrabandei cu tutun și produse din tutun, dar și comerțul ilicit. Zeci de operatori economici au fost controlați, fiind verificate și zeci de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate s-au dat peste zece amenzi în cuantum de aproximativ 32.000 de lei. Totodată, a fost confiscată o importantă sumă de bani, dar și peste 6.000 de țigarete, pentru care nu existau documente legale.

„În cadrul acțiunii au fost controlați 17 operatori economici, au fost legitimate 32 de persoane și au fost controlate 15 autoturisme. În urma controalelor, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 32.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a aproximativ 2.600 de lei, reprezentând sume de bani nejustificate de către operatorii economici, și s-au ridicat în vederea confiscării 6.040 de țigarete pentru care nu existau documente legale de proveniență. Dintre cele 13 sancțiuni contravenționale aplicate operatorilor economici, opt au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 28 din 1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și cinci pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Sursa citată a mai arătat că activități de acest tip vor continua și în perioada următoare, scopul acestora fiind de a impune respectarea legislației în domeniul economic și de a menține un climat optim de ordine și siguranță publică.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți