12.5 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Târguri de toamnă la instituții de învățământ din Potcoava și Slatina

- Advertisement -
Două instituții de învățământ din județul Olt organizează vineri, 25 octombrie, târguri de toamnă. Unul va fi în orașul Potcoava, în timp ce al doilea va fi la o școală gimnazială din municipiul Slatina. 
Primăria Potcoava, în parteneriat cu Liceul „Ștefan Diaconescu” și Asociația „Mândrii Ca Suntem Rromi”, organizează vineri, cu începere de la ora 10:00, Târgul de toamnă, un eveniment care se va desfășura în centrul orașului, lângă Primărie, și care celebrează tradițiile locale, comunitatea și frumusețea anotimpului.
Ce găsiți aici? Dulceață pentru clătite și gogoși, murături dulci-acrișoare pentru sărbători, zacuscă și alte preparate proaspete și aromate, iar prețurile pe care le anunță organizatorii nu vor fi unele piperate. Bineînțels că din peisaj nu vor lipsi momentele artistice oferite de Ansamblul folcloric „Murgulețul” Potcoava și grupul vocal „Mândruțele de la Olt”.
„Târgul deschide posibilitatea achiziționării de produse tradiționale locale, de la preparate culinare de sezon, până la obiecte artizanale realizate de meșteșugari din zonă. Este ocazia perfectă de a sprijini producătorii locali și de a vă bucura de autenticitatea regiunii noastre.
Evenimentul va fi animat de momente artistice deosebite. Ansamblul «Murgulețul», coordonat de domnul Drăguț Venus și doamna Liliana Taifas, va aduce pe scenă dansuri populare tradiționale, iar grupul vocal «Mândruțele de la Olt», sub coordonarea lui Marin Vâlceleanu și a doamnei Liliana, va încânta publicul cu cântece autentice românești. Vă așteptăm cu drag să petrecem împreună o zi plină de tradiție, muzică și bună dispoziție! Nu ratați această ocazie de a vă bucura de frumusețea toamnei în comunitatea noastră!”, este invitația pe care o adresează Manuel Enăchioaia, primarul orașului Potcoava.
Iar la Slatina, Târgul de toamnă sau Festivalul Toamnei va fi la Școala Gimnazială „George Poboran”, unde de la ora 10:00 și până la ora 12:00 se va ține și o zi a Porților Deschise, în cadrul căreia se va prezenta oferta educațională a anului școlar 2025 – 2026.
„Vă invităm să participați la Ziua Porților Deschise, un prilej minunat de a descoperi împreună mediul în care copiii învață, cresc și se dezvoltă. Veți avea ocazia să cunoașteți cadrele didactice, să explorați sălile de clasă și să aflați mai multe despre activitățile și proiectele noastre educative. Totul se va desfășura într-un cadru minunat inspirat din cultura tradițională românească, într-un eveniment dedicat Festivalului Toamnei. Vă așteptăm cu drag!”, este mesajul transmis de corpul profesoral al școlii slătinene.
Sursă foto principală: Imagine reprezentativă – Internet
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți