20.2 C
Slatina
miercuri,23 octombrie,2024

Ultimele Articole

Comisarii Gărzii de Mediu Olt au găsit mormane de gunoaie în zeci de localități ale județului. S-au dat amenzi de aproape 100.000 de lei

- Advertisement -

Dacă în centrul localităților din județul Olt este întotdeauna curățenie, mai la marginea acestora tronează mormanele de gunoaie. Asta a reieșit în urma controalelor pe care comisarii Comisariatului Județean Olt al Gărzii Naționale de Mediu le-au efectuat luna trecută.

Au avut loc controale în nu mai puțin de 34 de unități administrativ teritoriale (UAT-uri), fiind date 12 amenzi, cuantumul total al acestora fiind de aproximativ 100.000 de lei.

„În luna septembrie GNM-CJ Olt a demarat, la solicitarea Comisariatului General al Gărzii Naționale de Mediu, controlul tematic privind modul de respectare a Planului Național de Gestionare a Deșeurilor, inclusiv starea de salubrizare a localităților. Au fost verificate 34 de UAT-uri din județul Olt, fiind aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 96.000 de lei. Pe această cale avertizăm primarii localităților să își îndeplinească obligațiile din punct de vedere al legislației privind protecția mediului, astfel încât bugetul să nu fie irosit pe amenzi și să găsească soluții eficiente de gospodărire a localității”, au transmis comisarii Gărzii de Mediu Olt pe pagina oficială de Facebook a instituției.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți