14.1 C
Slatina
joi,24 octombrie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii SICE Olt, două descinderi în Optași Măgura, într-un dosar penal privind infracțiunea de contrabandă

- Advertisement -

În cadrul operațiunii „JUPITER” și sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au pus în executare în dimineața zilei de joi, 24 octombrie, două mandate de percheziție domiciliară, la locuințele unor persoane fizice și sediul unei societăți comerciale, din comuna Optași Măgura, într-un dosar în care se efectuează cercetări pentru contrabandă.

La descinderile efectuate, oamenii legii au găsit aproape trei mii de pachete de țigarete de contrabandă, acestea neavân marcaje fiscale. Două persoane vor ajunge la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru a fi audiate în cauză.

„În fapt, un bărbat de 48 de ani, din comuna Optași Măgura, ar fi comercializat în cursul anului 2024 atât direct, cât și prin intermediul societății comerciale pe care o administrează, țigarete fără marcaje fiscale, ce ar fi provenit din contrabandă. În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 3.000 de pachete de țigarete fără marcaje fiscale. Două persoane vor fi conduse la sediul Inspectortului de Poliție Județean Olt pentru audieri, cercetările fiind continuate pentru documentarea activității infracționale și dispunerea măsurilor legale”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, polițiștii SICE Olt mai fac percheziții la încă două adrese, tot într-un dosar privind infracțiunea de contrabandă, însă acestea sunt supravegheate de procurorii Parchetului Caracal și sunt efectuate în municipiul Caracal.

„Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina și Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, împreună cu ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pun în executare patru mandate de percheziție și două mandate de aducere în două dosare privind infracțiuni de contrabandă”, se arată în comunicatul de presă remis de PICCJ.

În dimineața zilei de 24 octombrie 2024, sub coordonarea Parchetului Înaltei Curți și în colaborare cu Poliția Română, în cadrul operațiunii „Jupiter”, se desfășoară 36 de acțiuni operative, fiind efectuate 232 de descinderi și emise 51 de mandate de aducere în diverse orașe din țară.

„Acțiunile menționate reprezintă un efort coordonat pentru combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, spălării banilor, infracțiunilor de fals, precum și al contrafacerilor, infracțiunilor de mediu și fraudelor informatice. De asemenea, sunt vizate și infracțiunile infracțiuni de obținere ilegală de fonduri, înșelăciune, proxenetism, tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, se mai arată în comunicatul PICCJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți