16.8 C
Slatina
vineri,25 octombrie,2024

Ultimele Articole

Ziua Armatei, sărbătorită de zeci de autorități la monumentul eroinei Ecaterina Teodoroiu din Slatina

- Advertisement -

Statuia eroinei Ecaterina Teodoroiu de la intrarea în municipiul Slatina dinspre Craiova a fost şi anul acesta locul de desfăşurare a evenimentelor dedicate Zilei Armatei Române la care au fost prezente zeci de oficialităţi locale şi judeţene.

Prefectul Ștefan Nicolae, Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, Ionuț Ivan, Virgil Delureanu, vicepreşedinţii CJ Olt, senatorul PSD Liviu Voiculescu, deputatul PSD Florin Barbu, ministrul Agriculturii, deputatul PNL Gigel Știrbu, Mario De Mezzo, primarul Slatinei, Laura Giura, viceprimar interimar al Slatinei, Viorel Rogojinaru, viceprimar interimar al Slatinei, şefi de instituţii teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale, reprezentanți din conducerea Bazei NATO de la Deveselu, dar şi reprezentanţi ai asociaţiilor de veteranil de război din judeţ, instituţiilor deconcentrate şi organizaţiilor judeţene ale unor partide politice, au fost prezenţi la manifestări.

Evenimentul a debutat cu onorul dat de reprezentantul Guvernului în teritoriu gărzii de onoare şi a continuat cu oficierea unei slujbe religioase de un sobor de preoţi al Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor, pentru ca apoi prefectul de Olt, comandantul Centrului Militar Judeţean Olt și primarul Slatinei să rostească scurte alocuţiuni despre semnificaţia acestui eveniment important pentru Armata Română.

Ulterior, autorităţile au depus, rând pe rând, coroane şi jerbe de flori la statuia eroinei Ecaterina Teodoroiu, manifestările dedicate Zilei Armatei încheindu-se cu onorul si defilarea gărzii de onoare, alcătuită din militari, jandarmi şi pompieri, pe acordurile cântecelor patriotice interpretate de fanfara de estradă Lyra Band a Primăriei municipiului Slatina.

Cu prilejul manifestărilor desfășurate, Garnizoana Slatina a CMJ Olt a organizat și o expoziție de vehicule folosite de militari în misiuni. Concret, publicul prezent pe platoul din zona monumentului a putut vedea echipamente militare nou introduse în zestrarea Armatei din județ.

De asemenea, au fost și câteva standuri de prezentare a tehnicii și echipamentelor militare din dotarea unor structuri ale Armatei Române, precum și de promovare a profesiei militare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți