12.3 C
Slatina
luni,28 octombrie,2024

Ultimele Articole

Primarul Mario De Mezzo, întâlnire cu sute de locuitori ai Slatinei pe Esplanada din centrul urbei. A divulgat numele unuia dintre viceprimari – liberalul Valentin Mihalache

- Advertisement -

După ce vineri a fost învestit în funcție într-o cameră de consiliu, în fața unui judecător de la Secția Civilă din cadrul Judecătoriei Slatina, Mario De Mezzo, primarul liberal al municipiului reședință a județului Olt, a dorit să aibă parte și de o întâlnire cu slătinenii care l-au votat la alegerile locale din 9 iunie 2024. Iar acest lucru s-a întâmplat în după-amiaza zilei de luni, 28 octombrie 2024, pe Esplanada din centrul urbei, unde au fost prezente sute de persoane, dar și deputatul Gigel Știrbu, președintele PNL Olt, consilierii locali liberali care vor face parte din Consiliul Local Slatina în mandatul 2024 – 2028, precum și parte dintre candidații PNL Olt la alegerile parlamentare din data de 1 decembrie. 

În fața tuturor, edilul ales a spus ce angajamente își ia pentru ca Slatina să se dezvolte și mai mult în următorii patru ani, însă și-a prezentat și echipa sa de aleși locali din partea PNL din CL, vorbind totodată, asta în cadrul întrebărilor adresate de jurnaliști, și despre cine ar putea fi cei doi viceprimari ai urbei, divulgând și unul dintre nume, cel al liberalului Valentin Mihalache.

Mario De Mezzo a exclus faptul că PNL ar urma să facă alianță cu AUR în CL Slatina.

„(…) Mi-ar fi plăcut ca jurământul meu de primar să fie făcut aici, în fața dumneavoastră, pentru că dumneavoastră sunteți cei care m-ați susținut, m-ați încurajat, ați sperat că vom trimite acasă o administrație incompetentă și ați dat cu sete cu ștampila de vot pe buletinul de vot, reușind o victorie istorică pentru Partidul Național Liberal. La această rundă de alegeri, PNL în Slatina a obținut cele mai multe voturi pe care le-a luat vreodată istoric. Mai mult decât atât, la Consiliul Local, voturile au fost aproape dublu față de orice altă rundă de alegeri. La consilieri locali, media era între 6.000 – 7.000 și noi am avut 12.000 de voturi. Din păcate, pentru 70 de voturi, Partidul Social Democrat are un consilier local în plus și e posibil ca acest lucru să atârne greu în ecuația administrației, dar nu ne va împiedica. Vă spun de pe acum, nu ne va împiedica să ne ținem angajamentele, doar va face misiunea puțin mai grea. Am să-i rog pe colegii mei consilieri locali care sunt aici să vină lângă mine. (…) Sunt nouă consilieri locali. (…) Aceasta este echipa cu care voi schimba Slatina. Aceștia sunt colegii mei consilieri locali alături de care voi munci și voi fi neobosit în a face angajamentele pe care le-am promis în fața dumneavoastră. (…) Așa cum v-am spus, în Consiliul Local, PSD are zece consilieri, Partidul Național Liberal are nouă și AUR are doi. Am să fac aici, în fața dumneavoastră, o declarație publică. Este exclusă orice alianță cu Partidul Social Democrat. De aceea, îi rog, public, pe cei doi consilieri ai partidului AUR să mi se alăture administrativ, să vină în administrația locală cu un loc de viceprimar și să construim împreună în Slatina. Domnul Valentin Mihalache va ocupa unul dintre posturile de viceprimar din partea PNL. Cei de la AUR, care pot să încline balanța, au două opțiuni să vină lângă mine și să construim sau să rămână lângă PSD. Îi rog pe cei doi consilieri locali, domnul Gabriel Dima Buliteanu și doamna Mădălina Văle, să se alăture echipei Partidului Național Liberal, să facem împreună majoritate în Consiliul Local și să readucem Slatinei gloria și mândria pe care le avea nu cu mult timp în urmă”, a declarat edilul.

Iar De Mezzo a ținut să vorbească și despre proiectele sale pe care vrea să le implementeze.

„(…) De patru luni, de când am câștigat alegerile, mulți dintre slătineni au devenit nerăbdători și înțeleg. (…) Deși nu fusesem încă învestit, (…) oamenii au venit spre mine întrebându-mă ce se aude cu cimitirul, ce se aude cu cei 5 metri cubi de apă? Ce se aude cu cinematograful? Îi iubesc pe copiii din municipiul Slatina. Ei vin la mine și mă întreabă:  «Ne faceți Aqua Parc?» și le-am zis și le spun și acum vom face Aqua Park în acest prim mandat. Orice ar însemna acest lucru, indiferent cu cine trebuie să ne războim politic sau administrativ, copiii din municipiul Slatina merită să aibă un loc unde să meargă să înoate și vara, și iarna. Copiii și tinerii, și nu numai, dar ei în special, pentru că ei sunt cei care îmi cer, merită să aibă un cinematograf unde să meargă și să vadă filme. Locuitorii municipiului Slatina merită o viață culturală activă. Cultura și educația vor schimba Slatina, împreună cu munca administrativă pe care o vom face. Atât de mare este setea pentru filme a copiilor din Slatina, că eu cred că opt din zece copii mă întreabă când deschidem cinematograful. Vă înțeleg nerăbdarea tuturor. Știu că la cimitir este un individ care speculează durerea noastră în cele mai crunte momente. Știu că avem în continuare cea mai scumpă apă din țară, dar sper că măcar calitativ s-a îmbunătățit un pic. Avem un nou director la Compania de Apă Olt, care muncește indiferent că este sâmbătă, că e duminică, indiferent că este o oră târzie din noapte, se ridică din casă și se duce unde este nevoie. George (George Ionică n.r.), îți mulțumesc din suflet! Am să vă rog din suflet să aveți încredere că voi prioritiza toate problemele, împreună cu echipa mea. Voi administra bugetul Primăriei Slatina cu înțelepciune și pricepere, așa cum am jurat și voi rezolva, rând pe rând, toate problemele importante ale municipiului Slatina. Este posibil ca în primul mandat să nu avem toată faleza amenajată. Poate că, în primul mandat, nu vom avea toată Pădurea Strehareți amenajată. Este posibil… Dar vom avea lifturile, toate funcționale din oraș, vom avea toate blocurile consolidate, cele care riscă să se prăbușească (dând exemplu imobilele de pe partea dreaptă dintre Poștă și ACR n.r.). Vom avea cimitirul înapoi la oraș, vom avea apa la un preț accesibil, le vom face pe toate în ordinea priorităților, rând pe rând. Vom rezolva și toate problemele, le vom face pe toate împreună, în parteneriat, eu și dumneavoastră. Acesta este obiectivul meu ca, la finalul mandatului, Slatina să fie un oraș strălucitor, iar dumneavoastră să vă convingeți că nu suntem toți la fel. Că se poate și în Slatina o altfel de administrație și că nu trebuie să fim în Ardeal, la Arad, la Cluj, la Oradea, la Alba Iulia, pentru a avea un oraș strălucitor. Că putem noi, la Slatina, în sud, să fim o oază de liniște, o oază de frumos, într-o mare de corupție. Vă mulțumesc din suflet și vă iubesc! Victorie!”, a precizat primarul municipiului în fața slătinenilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți