6 C
Slatina
sâmbătă,21 decembrie,2024

Ultimele Articole

Târgurile de Crăciun din ţară atrag anul acesta 73% dintre români

- Advertisement -

Aproape trei sferturi dintre români (73%) vor vizita un târg de Crăciun din România în perioada sărbătorilor de iarnă, printre preferatele românilor aflându-se cele din Braşov, Oradea, Craiova şi Sibiu, relevă datele unui sondaj realizat de o platformă hotelieră online.

„Sărbătorile de iarnă reprezintă pentru români o perioadă cu adevărat specială, o oportunitate de a îmbina farmecul tradiţiilor strămoşeşti cu momentele de linişte petrecute în familie. Cei mai mulţi dintre ei profită de zilele libere de la finalul anului pentru a-şi încărca bateriile şi pentru a se bucura de atmosfera festivă fie acasă, fie în ţară, în staţiunile montane sau alte destinaţii pitoreşti din România”, se arată într-un comunicat al Travelminit.ro, remis miercuri AGERPRES.

Potrivit sondajului, cei mai mulţi români vor petrece sărbătorile în familie sau cu partenerul de viaţă şi au în plan să viziteze şi un târg de Crăciun cu această ocazie, mai ales că cele organizate în marile oraşe ale ţării îşi vor extinde programul şi după Crăciun.

Astfel, pentru 68% dintre români, sărbătorile de iarnă înseamnă acasă, unde vor petrece alături de cei dragi. Cei mai mulţi dintre ei au ales să plece într-o scurtă escapadă în ţară de revelion, pe când Crăciunul este sărbătorit adesea în familie.

Important de remarcat este şi faptul că târgurile de Crăciun au început să fie tot mai populare în rândul românilor, motiv pentru care, în ultimii ani, au început să fie organizate atât în oraşele mari, cât şi în localităţile mai mici. Potrivit Travelminit.ro, 73% dintre români vor vizita un târg de Crăciun din România în perioada sărbătorilor de iarnă.

Iarna aceasta, mai multe oraşe se întrec în cursa pentru cel mai frumos târg de Crăciun din România: Craiova (15 noiembrie – 5 ianuarie), de exemplu, s-a poziţionat pe locul al doilea în topul celor mai frumoase târguri din Europa, top realizat de European Destinations. De câţiva ani, autorităţile din Craiova investesc constant în dezvoltarea acestui proiect, care atrage tot mai mulţi turişti, atât din ţară, cât şi din afară.

Un târg cu tradiţie în România este cel de la Sibiu (15 noiembrie – 5 ianuarie), vizitat anual de zeci de mii de români şi străini şi cunoscut în special pentru standurile cu produse handmade realizate de artizanii locali.

În Bucureşti vor fi organizate mai multe târguri de Crăciun în diferite zone ale oraşului, cele mai populare fiind cel din Piaţa Constituţiei şi West Side Christmas Market, din cartierul Drumul Taberei, care vor fi deschise până la finalul lunii decembrie.

Târguri de Crăciun vor fi organizate şi în Braşov (30 noiembrie – 7 ianuarie), Timişoara (30 noiembrie – 5 ianuarie), Cluj-Napoca (22 noiembrie – 1 ianuarie), astfel că acestea vor fi o atracţie pentru români şi în timpul vacanţei de revelion, multe dintre ele fiind deschise şi în ianuarie.

În ceea ce priveşte destinaţia de vacanţă aleasă, se pare că staţiunile montane câştigă detaşat, cu 51% dintre voturi. Restul procentelor a fost împărţit în mod egal între zonele rustice, marile oraşe, staţiunile balneare din România.

Nu în ultimul rând, cei mai mulţi dintre români (35,4%) preferă să ia cazare la hotel, unitatea de cazare favorită de turişti pentru sărbătorile de iarnă, urmată de pensiuni, cabane, apartamente care oferă intimitate deplină. De asemenea, aceştia intenţionează să petreacă, în medie, 2-3 nopţi la destinaţie.

La capitolul buget, lucrurile sunt destul de clare: 43.6% dintre români sunt dispuşi să aloce între 1.000 şi 3.000 de lei pentru vacanţa de iarnă, 23,1% dintre ei au votat o sumă între 3.000 şi 5.000 de lei, 22,1% merg pe varianta unui sejur de sub 1.000 de lei, pe când 11,3% susţin că ar aloca peste 5.000 de lei pentru o astfel de distracţie, arată sondajul.

„De asemenea, cei care nu au apucat încă să rezerve un sejur de Crăciun sau de revelion, trebuie să ştie că încă mai sunt locuri disponibile atât la hotelurile cu o capacitate mare de cazare, cât şi în pensiunile şi vilele mai mici, unde pot merge cu familia şi prietenii. Preţurile în marile oraşe pornesc de la 1.000 – 1.200 de lei pentru 2-3 nopţi de cazare de Crăciun sau revelion, în staţiunile montane de pe Valea Prahovei tarifele pornesc de la 1.500 – 2.000 de lei pentru un sejur de sărbători, iar în staţiunile balneare (Băile Felix, Băile Herculane) un sejur porneşte de la 1.200 – 1.500 de lei. Acestea sunt preţurile de start, dar costurile pentru aceste pachete cresc pe măsură ce sunt adăugate mese festive sau alte facilităţi”, arată reprezentanţii Travelminit.ro.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţă rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conţine 7/500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platformă şi acoperă o gamă largă de cazare în toată ţara (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţa rezervărilor cu card de vacanţă.

Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în centrul şi estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 200 milioane de euro şi peste 500 de angajaţi.

În 2022, Szallas Group (inclusiv Travelminit) a fost achiziţionat de către Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce şi media din Polonia, cotată la bursă şi cu sediul în Varşovia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți