Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis în dimineața zilei de vineri, 14 februarie 2025, o informare meteo de vreme capricioasă, dar și un Cod galben de ninsori. Informarea afectează județul Olt, dar și întreaga țară, fenomenele anunțate de meteorologi fiind precipitații mixte, polei, ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului și răcire.
Avertizarea este valabilă timp de aproximativ patru zile, începând cu seara zilei de 14 februarie, ora 20:00, și până în dimineața zilei de marți, 18 februarie, ora 10:00.
„În intervalul menționat vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, 14 spre 15 februarie, în jumătatea de nord a țării și pe arii mai restrânse în sud vor fi precipitații mixte – ploi, lapoviță și ninsori, pe spații mici se va forma polei. În Moldova, Transilvania și la munte vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, în general 5…10 centimetri. Pe parcursul zilei de sâmbătă, 15 februarie, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare în sudul și estul Transilvaniei și local în Moldova. În Muntenia și local în Oltenia și Dobrogea la început vor fi ploi și lapoviță, apoi doar ninsori. Izolat se va depune polei”, transmit meteorologii.
Potrivit ANM, din seara zilei de sâmbătă, 15 februarie, și până marți dimineața, 18 februarie, temporar, va ninge în sud, sud-est și parțial în centru și se va depune strat de zăpadă, în general 5 – 15 centimetri. Temporar, vântul va avea intensificări în noaptea de vineri spre sâmbătă și pe parcursul zilei de sâmbătă în regiunile vestice, estice și sud-estice cu viteze în general de 40 – 50 de kilometri pe oră.
„Începând de sâmbătă vremea va intra într-un proces de răcire în toate regiunile, iar până spre finalul săptămânii viitoare valorile termice se vor menține sub mediile multianuale specifice perioadei”, mai spun meteorologii.
Totodată, începând de sâmbătă, 15 februarie, ora 05:00, și până în seara aceleiași zile, la ora 18:00, va fi în vigoare și un Cod galben de ninsoare viscolită, zonele afectate fiind Moldova, nord-estul și estul Munteniei și nordul Dobrogei.