4.1 C
Slatina
vineri,22 noiembrie,2024
spot_imgspot_img

Ultimele Articole

Ansamblul Folcloric „Mugurașii Brâncovenilor” din Brâncoveni, câștigător al trofeului Festivalului „Dragobete – Moronete” de la Moreni

- Advertisement -
În organizarea Clubului Copiilor Moreni și Școala Art Canto Morena, dar și cu finanțare de la Ministerul Educației și Primăriei municipiului Moreni, în zilele de 24 și 25 februarie 2024, a avut loc ediția a opta a Festivalului Național de Arte și Tradiții Populare „Dragobete – Morenete”, care s-a desfășurat pe scena sălii de festivități a Școlii Gimnaziale 3 din localitatea dâmbovițeană Moreni. Iar marele câștigător a fost din nou un ansamblu folcloric din județul Olt, respectiv „Mugurașii Brâncovenilor” de la Brâncoveni. 
Peste 300 de concurenți din toată țara au evoluat la secțiunile și categoriile specifice ale evenimentului cultural artistic, și anume soliști vocali, instrumentiști muzică populară, ansambluri folclorice de dansuri, grupuri vocal-folclorice, ansambluri folclorice de cântece și dansuri. Au fost undeva la 40 de soliști și instrumentiști cu interpretări de invidiat, dar și peste 25 de ansambluri și grupuri folclorice care au făcut scena să vibreze cu dansurile lor populare de excepție.
Iar printre ansamblurile invitate au fost și câteva din județul Olt, amintind aici Ansamblul Folcloric „Mugurașii Brâncovenilor” din Brâncoveni, Ansamblul Folcloric „Călușul” din Scornicești, Grupul vocal folcloric „Plai de dor” din Slatina, dar și câștigătorul trofeului festivalului de anul trecut, Ansamblul Folcloric „Plaiurile Oltețului” din Osica de Sus, care a urcat pe scenă în cadrul galei de premiere.
Sursă foto: Primăria municipiului Moreni și Ion Cheroiu – Facebook
Juriul a avut o misiune grea în alegerea câștigătorilor premiilor, trofeul ediției din anul 2024 a Festivalului „Dragobete – Moronete” ajungând la Ansamblul Folcloric de dansuri populare „Mugurașii Brâncovenilor” din comuna olteană Brâncoveni, al cărui coregraf este Sandu Rizea, instructor Andrei Petre, iar coordonator Ion Cheroiu, primarul localității.
Marele premiu la secțiunea muzică populară a ajuns la Craiova, prin Ovidiu Nicușor Prunoiu, iar Grupul vocal folcloric „Plai de dor” din Slatina a obținut premiul I. Totodată, s-au acordate premii I, II, III, dar și mențiuni, la toate secțiunile și categoriile concursului folcloric.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți