Având în vedere că este originar din orașul Piatra Olt, Marius Oprescu, președintele CJ Olt, nu a ezitat să spună că este un om al locului, copilărind în această zonă, și vine mereu la sărbătoarea din Brâncoveni cu emoție și drag.
„Ca de fiecare dată, suntem prezenți aici, la sărbătoare, Încuratul Cailor de Sân Toder deschide pe fiecare an seria sărbătorilor care încep în localitățile din județul Olt, astfel, edilii noștri reușesc să ducă mai departe tradițiile și sărbătorile locale. Îl felicit pe primarul comunei Brâncoveni, reușește an de an, iar sărbătoarea a crescut foarte mult. Eu mă consider acasă la Brâncoveni, fiind localități învecinate, am foarte mulți prieteni aici, am copilărit în această zonă și de fiecare dată vin cu emoție și cu drag”, a declarat președintele forului județean.
Om al culturii în județul Olt, Valeriu Ciurea este bucuros că sunt comune în care astfel de tradiții se păstrează încă: „Atunci când nu le-am mai avea, n-o să mai știm cine am fost înainte. Și, bineînțeles că atunci când nu mai știi cine ești, fiecare poate să spună că ai fost cutare și tu n-ai fost așa. Nu, noi ăștia suntem, cum ne arată cei care păstrează tradiții, fie că sunt la Brâncoveni, la Osica de Jos, la Cezieni, la Vădastra, la Vădăstrița, oriunde se practică acest obicei, Încuratul Cailor de Sân’ Toader, tot ce mai înseamnă el, cu iarba mare, cu toate celelalte ritualuri. Din fericire le avem în continuare și e bine că le păstrăm prin intermediul acestor oameni care fac tot posibilul ca la nivelul localităților să le țină în viață și nu doar să le țină în viață, să le și amplifice, cum se întâmplă aici la Brâncoveni, care a devenit un Festival Național al Cailor”.
Manifestarea cultural artistică s-a bucurat, începând cu ora 14:00, și de momente folclorice oferite de copiii de la Grupul vocal de fete „Mândruțele de la Olt” și Ansamblul Folcloric „Mugurașii Brâncovenilor”, dar și de solista vocală Marga Dîrnea. La zi de sărbătoare s-au premiat și opt cupluri care, de-a lungul ultimului an, au împlinit 50 de ani de căsătorie. După ora 16:00 este programat spectacolul de muzică populară, în cadrul căruia vor concerta îndrăgiți interpreți de muzică populară precum Constantin Enceanu, Roberta Crintea, Marian Medregoniu, Florin Grigore, Mady de la Slatina și Miruna de la Pitești, pentru ca la ora 22:00 sărbătoarea să se încheie cu un grandios foc de artificii și un show de lasere.