A fost o adevărată petrecere câmpedească de 1 Mai, Ziua Muncii, în Pădurea Strehareți. Primăria municipiului Slatina a reînviat tradiția și anul acesta a reorganizat, într-o primă ediție, un spectacol în aer liber în Pădurea Strehareți. Nu au lipsit din peisaj comercianții de mici și bere rece, vânzători cu alte produse tradiționale din carne și suc, dar și comercianți de alte chilipiruri. În zona de agrement au fost sute de oameni, printre care s-au aflat și primarul Emil Moț, împreună cu soția și doi dintre cei trei băieți ai săi, Alexandru și David, viceprimarii Gigi Vîlceleanu și Alexandru Berechet, Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, și cei doi vicepreședinți ai aceleiași instituții administrative, Ionuț Ivan și Virgil Delureanu.
De asemenea, baie de mulțime, au făcut și parte din parlamentarii social democrați olteni, respectiv senatorii Siminica Mirea, Liviu Voiculescu și deputații Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Marius Iancu, Adrian Chesnoiu, Emil Albotă, dar și o parte din directorii de instituții din județ.
„Este prima ediție și nu va fi ultima. Dragii mei slătineni, vă asigur, nu va fi ultima ediţie. De anul acesta încercăm să readucem la viaţă tot ce înseamnă trecutul nostru, al slătinenilor, tradiţia noastră de 1 Mai la Pădurea Strehareţi. Împreună cu domnul preşedinte Marius Oprescu am reuşit, din punctul nostru de vedere, să readucem, să reînviem Pădurea Strehareţi şi, dragii mei, vă promitem, în fiecare an o să ne vedem aici pe 1 Mai, ca să ne simţim bine împreună şi să reînviem această tradiţie pe care slătinenii o cunosc de o viaţă, cei care au fost slătineni şi trăiesc în Slatina şi cei care iubesc cu adevărat Slatina”, a declarat Emil Moț, primarul municipiului.
Iar Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a vorbit că ceea ce se întâmplă acum la Pădurea Strehareți le aduce aminte tuturor ce era acum câțiva zeci de ani când de fiecare dată, de 1 Mai, aici era o mare petrecere câmpenească pentru slătineni.
„De fiecare dată am încercat să redăm Slatinei cât mai mult spaţiu verde. În primul mandat al primarului Emil Moţ am reuşit să facem într-o parte din unitatea militară un parc, se numeşte astăzi Parcul Tineretului tot datorită cetăţenilor din Slatina care i-au dat acest nume şi zona respectivă în continuare rămâne o efervescenţă foarte mare, în acest al doilea mandat încercăm din fosta bază sportivă «Dumitru Dobrescu» să facem un parc cu cel mai mare skatepark din estul Europei şi iată vorbim de Srehareţi care a fost redată slătinenilor. Ne produce tuturor o amintire, pentru că de fiecare dată de 1 Mai aici era o mare petrecere în rândul slătinenilor. Acum este la prima ediţie un nou spectacol în aer liber, sperăm să facem din acest lucru o tradiţie şi invităm slătinenii, și nu numai, ca zi de zi să facă o plimbare în pădure, dar şi de 1 Mai, ca să fim cât mai mulţi la Strehareţi. Cred că Slatina, ca municipiu reşedinţă de judeţ, este unul dintre oraşele cu cea mai mare încărcătură de spaţiu verde pe cap de locuitor prin redarea tuturor acestor parcuri înapoi cetăţenilor”, a declarat președintele forului județean.
Zona de agrement din Cartierul Progresu’, inaugurată pe 31 mai
Și cum Marius Oprescu a adus în discuție Baza sportivă „Dumitru Dobrescu” din Cartierul Progresu’ al Slatinei, zonă de agrement amenajată în locul fostului ștrand, edilul Emil Moț a spus că aceasta urmează a fi inaugurată pe 31 mai.
„Tot ce facem noi, ce facem împreună, de atâţia ani de zile, facem pentru generaţiile viitoare, pentru copiii noştri şi pentru nepoţii noştri. Şi cu această ocazie vrem să îi invităm pe slătineni, şi nu numai, pe 31 mai, la deschiderea Bazei sportive «Dumitru Dobrescu», care are cel mai mare skatepark din estul Europei, iar noi am pregătit și multe alte surprize”, a spus primarul din Slatina.
Pe lângă ziua de 31 mai, și în zilele de 1, 2 iunie au loc evenimente de anvergură aici.
Proiectul Primăriei municipiului Slatina vizează reabilitarea fostei baze sportive „Dumitru Dobrescu” Slatina și va avea cel mai mare skate parc din România, cu o suprafață de peste 3.600 metri pătrați utili. Suma pe care municipalitatea a alocat-o pentru realizarea lucrărilor este de peste 24 milioane de lei, investiția fiind demarată în anul 2022, după ce administrația publică locală a preluat în administrare terenul de la Ministerul Tineretului și Sportului.
Potrivit proiectului de reabilitare a fostului ștrand din Cartierul Progresu’, pe o suprafață de peste 17.000 de metri pătrați se construiesc un amfiteatru în aer liber, parc cu diverse tipuri de arbuști, locuri de joacă pentru copii – 1.067 metri pătrați, spații pentru activități în aer liber, precum fitness sau șah, skate parc – 3.602 metri pătrați, zonă pentru role și biciclete, spații verzi în suprafață totală de 7.442 metri pătrați, fântână arteziană – 82 metri pătrați, irigată cu sistem automat, sistem de iluminat cu LED-uri, sistem de colectare, dirijare și evacuare a apelor pluviale, grupuri sanitare și o parcare pentru autoturisme.