3.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Protest spontan la Serviciul Județean Olt al Arhivelor Naționale. Activitatea de relații cu publicul suspendată pentru o oră

- Advertisement -

Angajații Arhivelor Naționale – Serviciul Județean Olt au decis să protesteze prin întreruperea activității și anularea programului de lucru cu publicul în cursul zilei de vineri, 17 mai 2024, în intervalul orar 10:30 – 11:30.

„Angajații din Arhivele Naționale – Serviciul Județean Olt, alături de colegii din toată țara, își exprimă profunda nemulțumire față de discriminarea salarială și nedreptatea cu care se confruntă în comparaţie cu colegii lor din alte instituții. Din luna ianuarie 2024, s-a inițiat un proces de aliniere a salarizării personalului din instituțiile publice din mai multe sectoare de activitate bugetară la nivelul salariilor din administrația centrală. Acest demers a fost realizat în scopul eliminării discrepantelor salariale dintre funcțiile din administrația publică centrală și cele din unitățile teritoriale”, se arată într-un comunicat remis de Arhivele Naționale Olt.

Potrivit sursei citate, în pofida eforturilor depuse încă de la începutul anului și a demersurilor legale inițiate, cerințele pentru o salarizare echitabilă şi respectarea drepturilor legitime ale salariaţilor din Arhivele Naționale – Serviciul Județean Olt au rămas nesatisfăcute.

Protestele arhivarilor olteni vor continua, iar în acest sens va avea loc un miting ce va avea loc joi, 23 mai, la sediul Guvernului României.

„Acțiunea de astăzi (vineri, 17 mai n.r.) este concepută ca un prim semnal pentru guvernanți. Protestele vor continua până când drepturile noastre vor fi recunoscute și nedreptatea salarială va fi înlăturată. În acest sens, următoarea acțiune va fi organizarea unui miting la sediul Guvernului României, în data de 23 mai 2024, cu participarea salariaţilor din toată țara”, se mai arată în același comunicat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți