3.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii rutieri din județ, din nou în trafic. 60 de șoferi lăsați fără permis auto în weekend

- Advertisement -

Polițiștii olteni au desfășurat și weekend-ul trecut activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Astfel, pentru neregulile constatate au fost date peste 400 de amenzi, în cuantum de aproximativ 140.000 de lei. Iar pentru abaterile depistate în timpul acțiunilor desfășurate în trafic, 60 de șoferi au rămas fără permisul auto, peste 40 dintre ei pentru faptul că au apăsat prea tare pedala de accelerație.

„Acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. În această perioadă, poliţiştii au intervenit la peste 200 de solicitări, dintre acestea 162 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 471 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 140.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 60 de permise de conducere”, se precizează într-un comunicat remis de IPJ.

Potrivit sursei citate, 44 din totalul de 60 de permise auto au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de kilometri pe oră, patru pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 12 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 19 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și nouă infracțiuni la regimul rutier.

Dosare penale pentru conducere în stare de ebrietate și fără permis

În cadrul de la sfârșitul săptămânii, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 1 spre 2 iunie, în jurul orei 00:50, polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești Olt au oprit pentru control, pe strada Nicolae Titulescu, din localitate, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din comuna Dăneasa.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,01 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii au întocmit pe numele său dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ulterior, în cursul nopții de duminică spre luni, în jurul orei 00:15, polițiștii din cadrul Poliției Slatina au oprit pentru control, în municipiu, un autoturism condus de un tânăr de 18 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, oamenii legii au stabilit faptul că tânărul nu posedă permis auto, pe numele său fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți