3.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Comisarul șef Cristian Bădiță de la IPJ Olt, împuternicit adjunct la IPJ Hunedoara

- Advertisement -

Comisarul șef Cristian Ilie Bădiță, care în ultimul an a fost împuternicit pe funcția de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliția Județean Olt, comisarul șef de poliție Ionuț Nicolae Ilinca, se mută la Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara. Informația a fost confirmată chiar de ofițerul de poliție, acesta fiind înlocuit de comisarul șef Mugurel Viorel Teodosiu, care era adjunctul șefului IPJ Hunedoara.  

Comisarul șef Bădiță a fost împuternicit pentru a ocupa noua funcție pentru o perioadă de trei luni.

„Astăzi (miercuri, 5 iunie n.r.) am primit dispoziția de împuternicire pe o perioadă de trei luni pe funcția de adjunct la IPJ Hunedoara”, a declarat ofițerul de poliție pentru cotidianul Eveniment de Olt.

Potrivit unor surse, această rocadă este de a-l menține pe comisarul șef Cristian Bădiță pe o funcție de conducere, după ce a fost împuternicit adjunct timp de un an, începând din luna iunie a anului 2023. În cele trei luni cât va fi adjunct la IPJ Hunedoara postul de adjunct de la IPJ Olt ar trebui să fie scos la concurs de Poliția Română, iar acesta are șansa de a se înscrie și a ocupa funcția cu acte-n regulă.

Legislația în vigoare spune că polițiștul, cu acordul său, poate fi împuternicit să ocupe o funcție de conducere cel mult șase luni, iar prelunguirea împuternicii cu încă o jumătate de an poate fi dispusă tot cu acordul acestuia, dar în această perioadă sunt obligatorii organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea respectivului post.

Cum la IPJ Olt nu a avut loc un astfel de concurs până acum, a fost nevoie ca ofițerul de poliție Bădiță să fie mutat la IPJ Hunedoara pe postul de adjunct.

Iar de miercuri, 5 iunie, Poliția olteană are pentru trei luni un adjunct nou, în persoana comisarului șef Mugurel Teodosiu, care în acest sens a făcut și o postare pe pagina sa oficială de Facebook: „După 25 de ani în cadrul IPJ Hunedoara, mă deplasez la IPJ Olt! Mulțumesc frumos tuturor! Cu Dumnezeu înainte!”.

Comisarul șef Cristian Bădiță a mai ocupat funcția de adjunct al IPJ Olt, prin interimat, și între 2018 – 2019, pe o perioadă de un an.

Ofițerul de poliție este angajat al IPJ Olt din anul 2001, în cadrul Poliției Rutiere activa din anul 2007, iar funcția de șef al Biroului Drumuri Naționale și Europene o deținea din anul 2015.

Actualmente, pe lângă adjunctul venit de la Hunedoara, din echipa de conducere a IPJ Olt mai face parte doar comisarul șef Ionuț Ilinca, inspector șef, care ocupă funcția prin concurs de la începutul lunii decembrie 2022, înainte mai ocupând această funcție, dar și pe cea de adjunct I prin împuternicire.

Cea de-a doua funcție de adjunct al Poliției Olt este neocupată.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți