3.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Zilele comunelor Morunglav, Oporelu și Sprâncenata, organizate în weekend-ul Rusaliilor

- Advertisement -

Este weekend plin de evenimente cultural artistice în județul Olt. Au loc zilele mai multor localități, iar ultimele care au fost anunțate sunt cele ale comunelor Morunglav, Oporelu și Sprâncenta, acestea fiind programate sâmbătă, 22 iunie, dar și duminică, 23 iunie, prima zi de Rusalii.

Sâmbătă se împlinesc 535 de ani de la prima atestare documentară a localității Morunglav, iar cu această ocazie la terenul de fotbal va avea loc un spectacol extraordinar cu artiști locali, dar și cu artiști ai muzicii populare românești cunoscuți. Astfel, de la ora 13:30, vor susține recitaluri în fața publicului Taraful de la Morunglav, Taraful Oltenașii, Formația Armonic Music și soliștii vocali Iulian Gabriel Liu, Sofia Maria Liu, Emilia Ogea, Tiberiu Muscalu, Florin Bubuianu, Ștefan Nicolaescu, Mădălina Coman, Diana Enache, Camelia Petria, Carmen Simion și Andreea Gabriela Stoica.

Totodată, într-un spectacol extraordinar va fi și Ansamblul Folcloric „Doina Oltului” de la Slatina al Centrului Județean de Cultură și Artă Olt, instituție aflstă în subordinea Consiliului Județean Olt.

Astfel, Primăria și Consiliul Local Morunglav, în frunte cu primarul Nicolae Cărămizaru, îi aduc în concert pe Neta Soare, Gabriel Zăvoeanu, Cătășlin Bărbulescu, Sorina Dinu, Dorina Mete, Constantin Ștefan, Florica Chircă, Daniel Roșoga, Marinela Dobrițoiu, Mădălina Drăgan, Ion Crețeanu, Maria Dinu și Mădălina Deaconu, invitat special fiind îndrăgitul interpret de muzică populară Cristian Bănățeanu. Acompaniamentul muzical va fi asigurat de Orchestra „Doina Oltului”, condusă de maestrul Cristian Dumitru, cu momente coregrafice din mai multe zone ale țării evoluând și dansatorii „Doina Oltului”.

În prima zi de Rusalii, 23 iunie, cu începere de la ora 16:00, pe scena amplasată lângă Primărie, va fi un spectacol extraordinar al Ansamblului Folcloric „Doina Oltului” și la Oporelu. Primăria și Consiliul Local, conduse de edilul Valentin Burciu, în parteneriat cu Consiliul Județean Olt, au pregătit recitaluri susținute de Daniel Roșoga, Gabriel Zăvoeanu, Marinela Dobrițoiu, Cătălin Bărbulescu, Mădălina Drăgan și Mădălina Deaconu, artișlti acompaniați de orchestra „Doina Oltului”, condusă de violonistul Cristian Dumitru. De asemenea, din spectacol nu vor lipsi nici momentele artistice pregătite de cetele de călușari din localitate.

„Vă așteptăm alături de noi în număr cât mai mare”, este invitația pe care o adresează autoritățile locale.

Tot artiști ai Ansamblului „Doina Oltului” vor evolua și în cadrul spectacolului pregătit de Consiliul Județean Olt, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Sprâncenata, în frunte cu primarul Marin Mihăeșteanu. Însă, în concert vor fi și alți artiști, chiar și ai muzicii ușoare românești, cum ar fi Amna.

Astfel, publicul îi va vedea în recital la cea de-a cincea ediție a Zilei comunei Sprâncenata ce va fi duminică, 23 iunie, cu începere de la ora 16:00, pe Neta Soare, Sorina Dinu, Dorina Mete, Florica Chircă, Constantin Ștefan, Alexandra Andrei, Ion Crețeanu, Maria Dinu și dansatorii „Doina Oltului”, acompaniamentul muzical fiind asigurat de aceeași orchestră a ansamblului, condusă de Cristian Dumitru. Iar pe lângă slătineanca Amna, vor mai concerta Marcela Fota, Zorina Bălan și Violeta Constantin. Iar la finalul evenimentului, târziu în noapte, cerul va fi luminat de un superb foc de artificii.

„Anunțăm cu multă bucurie organizarea Zilei comunei Sprâncenata, Ediția V. Vă așteptăm cu veselie, muzică , distracție și voie bună duminică, 23 iunie, începând cu ora 16:00. Evenimentul va fi onorat de prezența unor invitați speciali, care vor contribui la atmosfera festivă cu momente artistice de neuitat. De asemenea, încheiem seara cu un grandios foc de aritificii!”, este invitația pe care o adresează administrația publică.

FOTO: Moment artistic al Ansamblului „Doina Oltului” Slatina, la o petrecere câmpenească

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți