25.2 C
Slatina
sâmbătă,28 septembrie,2024

Ultimele Articole

Festivalul de muzică lăutărească „Ion Onțică” de la Optași Măgura, la ediția a V-a. Ansamblul Plăieșii și Valentin și Codruța Sanfira, cap de afiș

- Advertisement -

Sărbătoare mare în a doua zi de Rusalii, în comuna Optași Măgura. Festivalul Național de Muzică Lăutărească dedicat marelui maestru Ion Onțică are loc luni, 24 iunie, cu începere de la ora 13:00, și a ajuns la ediția a V-a, acesta fiind organizat de Primăria și Consiliul Local Optași Măgura, la inițiativa primarului Marin Scurtu. Evenimentul în sine va începe încă de la ora 12:00, desfășurarea petrecerii câmpenești, care îi are cap de afiș pe îndrăgiții interpreți de muzică populară Valentin și Codruța Sanfira și Ansamblul Etnofolcloric „Plăieștii”, condus de solistul vocal Nicolae Gribincea, fiind la Căminul Cultural din localitate.

Festivalul „Ion Onțică” va avea în primul rând în centrul atenției tarafurile din Morunglav, Cosmin Streață din Dolj, Iancu Jianu, Andreița Miron și un taraf de fete.

De asemenea, evenimentul va avea în spectacol și cete călușărești, acestea fiind din localitățile Optași Măgura, Corbu, Movileni, Colonești și Sârbii Măgura.

Și cum este un festival de muzică lăutărească de anvergură, în cadrul spectacolului extraordinar susținând recitaluri și Nicolae Datcu, Nelu Bîțînă, Emilia Dorobanțu și Marian Medregoniu și Valentin Grigorescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți