3.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Marius Oprescu: „Votul covârșitor pe care ni l-au dat oltenii, 20 de consilieri județeni și președintele CJ Olt, un scor istoric”

- Advertisement -

Biroul Electoral de Circumscripție Județean nr. 30 Olt a fost locul în care miercuri, 19 iunie, puțin după ora prânzului, cei 20 de social democrați aleși în urma alegerilor locale din data de 9 iunie și-au primit certificatele de consilier județean. În urma acelorași alegeri, în CJ Olt vor mai fi și șapte consilieri județeni de la PNL și cinci consilieri județeni de la AUR.

Echipa noilor consilieri județeni de la PSD Olt a fost condusă de Marius Oprescu, ales în funcția de președinte al CJ Olt pentru cel de-al treilea său mandat în urma alegerilor locale.

„Un nou mandat al președintelui CJ Olt, iată, este adevărat scorul cu care am câștigat și de această dată ne onorează, dar în același timp ne obligă la foarte multe lucruri, ca de obicei, oltenii, cărora le mulțumim pentru votul covârșitor pe care ni l-au dat, 20 de consilieri județeni și președintele CJ Olt, un scor istoric. Nicio organizație la nivelul județului Olt nu a mai luat un scor de 58-59 la sută, pentru votul politic. Votul politic este cel de la Consiliul Județean. Este al doilea scor pe țară din cadrul PSD, un scor bun. Așa cum vă spuneam ne obligă la foarte multe lucruri. Am avut o viziune până acum pe care am încercat să o transpunem în administrația publică locală la nivel județean, lucruri foarte multe pe care le-am realizat, oltenii ne-au apreciat. Au apreciat devotamentul și comportamentul nostru, iată, ne-au încredința un nou mandat. Avem un scor bun și pe primării. Și în 2016, și în 2020 și, iată, și în 2024, Partidul Social Democrat a luat 95 de primării din 112 localități. Asta arată că, totuși, oamenii pe care PSD îi propune sunt oameni bine recunoscuți în comunitățile lor, pentru că altfel nu ar putea să ia votul într-un număr așa covârșitor”, a declarat Marius Oprescu, președintele ales al CJ Olt.

Cât despre noua echipă de consilieri județeni social-democrați, Oprescu, președintele CJ și președintele PSD Olt, spune că este una echilibrată: „Echipa, așa cum încă de la început s-a construit lista și am și discutat despre ea în momentul în care am mers cu dosarele de candidaturi să le depunem la Biroul Electoral Județean, este o echipă echilibrată, care reprezintă întreg județul Olt, cu oameni din toate categoriile sociale, cu reprezentarea atât a tineretului, femeilor și persionarilor, cu reprezentarea sindicatelor, cu reprezentarea tinerilor, cu reprezentare și profesională din toate mediile: medici, profesori, ingineri și așa mai departe. Cred că e o listă de oameni echilibrată, o echipă care va ști să scrie și să transpună în practică proiecte care sunt viabile pentru județul Olt și pentru cetățeni”.

Noii consilieri județeni ai PSD din CJ sunt Marius Oprescu, Virgil Delureanu, Cătălin Ionuț Ivan, Mariana Matei, Valentin Ionuț Pîrvu, Titu Vîrban, Iulia Daniela Vlad, Dorin Teodor Postelnicu, Petre Silviu Neacșu, Ion Voicu, Nicolae Vitan, Mirela Vasile, Gabriel Florin Nicolescu, Toma Prună, Cristian Butnariu, Emil Vergilius Marinescu, Constantin Popescu, Ionuț Mădălin Tobescu, Ionel Cristian Gheorghe, Crina Elena Jilavu. Ciprian Florentin Alexe va fi și el ales al județului, după ce Marius Oprescu va fi învestit pe funcția de președinte al Consiliului Județean.

Oprescu, președintele PSD Olt, a fost întrebat de jurnaliști și despre ce se va întâmpla în Consiliul Local Slatina, unde există posibilitatea ca social democrații să aibă majoritate, chiar dacă primarul ales al municipiului este din partea PNL Olt, în persoana lui Mario De Mezzo. 

„Bineînţeles că discuţii sunt! În politică nu poţi să fii izolat şi să nu ai discuţii. Avem discuţii pentru majoritate, dar întrebarea este în continuare: dacă trebuie să intrăm cu o majoritate sau trebuie să lăsăm primarul ales să dovedească ce poate. Pentru că atunci când consiliul este de o parte şi primarul de cealaltă parte, s-ar putea să nu fie consens, iar cetăţenii să nu vadă fiecare primar ce poate să realizeze. Nu am luat o decizie definitivă, dar există această întrebare. Așa cum am spus, există discuţii pentru constituirea unei majorităţi, ea poate exista, dar trebuie să vedem şi ce ne dorim în perioada viitoare”, a declarat președintele forului județean.

În CL Slatina PSD urmează a fi reprezentat de Gigi Vîlceleanu, Emil Popa, Alexandru Berechet, Ştefan Văduva, Adrian Bărbulete, Marius Perianu, Gabriela Şerban, Constantin Cristian Cismaru, Mihai Cîrloganu și Cristina Ilie. Alți nouă consilieri locali vor fi din partea PNL, în timp ce AUR poate avea în CL doi reprezentanți.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți