21.2 C
Slatina
sâmbătă,28 septembrie,2024

Ultimele Articole

Comuna Cezieni petrece în weekend. 40 de ani de „Sărbătoarea Iilor” și 51 de ani de la înființarea Ansamblului folcloric „Ghiocelul”

- Advertisement -

Locuitorii comunei Cezieni îmbracă iar haine de sărbătoare în acest sfârșit de săptămână, ținând cont că sâmbătă, 29 iunie, și duminică, 30 iunie, aici se vor desfășura două evenimente culturale majore. Este a 40-a ediție a „Sărbătorii Iilor” și se împlinesc 51 de ani de la înființarea Ansamblului folcloric „Ghiocelul”.

Ziua de duminică va fi cea presărată cu diverse momente, de la un spectacol folcloric cu artiști mari ai muzicii populare românești și hora iilor până la festivitatea de premiere, toate având loc pe stadionul localității Cezieni, și nu numai, cu începere de la ora 13:00.

Rând pe rând, pe scena de pe stadion vor susține recitaluri Olguța Berbec și Remus Novac, Valentin Sanfira, Emilia Ghinescu, Cătălin Pandurescu, Lavinia Bârsoghe și Minel Voicu, acompaniamentul muzical fiind asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric „Doina Oltului”, sub bagheta dirijorului Cristian Dumitru.

Sărbătoarea iilor va începe sâmbătă cu o expoziție stradală între orele 13:00 17:00, jurizarea iilor noi fiind la Căminul Cultural Cezieni, de la ora 15:00. Spectacolul folcloric este de la ora 17:00 până la ora 21:15, tradiționala horă a iilor fiind de la ora 17:30 la ora 18:00. Iar între 17:00 și 17:30 spectacolul folcloric va debuta cu momentele coregrafice oferite de Ansamblul folcloric „Ghiocelul”.

Festivitatea de premiere a celor mai frumoase ii va închide evenimentul cultural de la Cezieni, acesta fiind anunțată după ora 21:15.

„Sâmbătă, 29 iunie 2024, și duminică, 30 iunie 2024, comuna Cezieni îmbracă din nou straie de sărbătoare, la 40 de ani de la reluarea sărbătorii de suflet a comunității, „Sărbătoarea iilor” și 51 de ani de la înființarea Ansamblului folcloric „Ghiocelul”, cel care a dus faima localității Cezieni peste tot în lume. Iile vor umple din nou, ca în fiecare an, porțile și gardurile din comună, transformând străzile în uriașe lăzi de zestre, deschise publicului iar Hora iilor își va desemna premiantele, fetele și femeile care au cusut cele mai frumoase ii în anul scurs de la ultima Horă a iilor. Și, pentru că este sărbătoare, nu putea lipsi un spectacol de folclor deosebit, ținând cont de dubla aniversare”, a declarat Valeru Ciurea, consultant artistic în cadrul Centrului Județean de Cultură și Artă Olt.

Organizatorii evenimentului sunt și anul acesta Primăria și Consiliul Local Cezieni, conduse de edilul Dănuț Gușatu, în parteneriat cu Centrul Județean de Cultură și Artă Olt și cu sprijinul Consiliului Județean Olt.

Sursă foto: Valeru Ciurea

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți