3.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Senatorul Liviu Voiculescu: „Proiectul de lege cu privire măsura de consultare a buletinului, la cumpărarea produselor din tutun și alcool, a primit aprobarea decizională a deputaților. Legea a fost deja adoptată în Senat”

- Advertisement -

Liviu Voiculescu, senator PSD de Olt, a transmis, la începutul lunii iulie, că proiectul de lege privind instituirea măsurii de consultare a buletinului, la cumpărarea produselor din tutun și alcool, în vederea reducerii consumului acestora, în rândul persoanelor care nu au împlinit 18 ani, a primit aprobarea decizională a deputaților. La sfârșitul anului trecut legea a fost deja adoptată în Senat.

Cei care nu se supun acestei obligații riscă să primească amenzi drastice, de până la 30.000 de lei.

„Potrivit legii, pentru a verifica împlinirea vârstei de 18 ani de către cumpărător sau consumator, vânzătorii de băuturi alcoolice, băuturi energizante și produse din tutun, respectiv angajații localurilor publice, vor avea obligația să solicite consultarea actelor de identitate ale cumpărătorului. Amenda pentru neîndeplinirea acestei obligații este cuprinsă între 10.000 lei și 30.000 lei. Legea urmează a fi promulgată de președintele României”, a declarat parlamentarul social democrat Liviu Voiculescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți