2.2 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

Coduri galben și portocaliu de vreme caniculară în Olt, inclusiv pe parcursul zilei de miercuri. Temperaturi de până la 39 grade Celsius, înregistrate la umbră

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Națională de Meteorologie au actualizat avertizările meteo de vreme caniculară, iar județul Olt va fi în zilele de marți și miercuri, 9 și 10 iulie, sub incidența unor Coduri galben și portocaliu de vreme caniculară. Se anunță pe timpul zilei, în termometre, temperaturi de până la 39 de grade Celsius, la umbră, iar nopțile vor fi tropicale, având în vedere că temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

În cursul zilei de marți, în județ va fi Cod galben de val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat.

„Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade și local de 38…39 de grade în regiunile sudice, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”, au transmis meteorologii.

Iar miercuri, 10 iulie, în Olt va fi în vigoare un Cod portocaliu de val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat.

„În județele Arad, Timiș, Caraș Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și în municipiul București valul de căldură va persista, va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală)”, au precizat reprezentanții ANM.

Sursa citată mai arată că valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți