12.5 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Județul Olt, sub Cod roșu de caniculă și în zilele de luni și marți

- Advertisement -

Județul Olt, ca de altfel și alte județe din țară, este pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, 13 și 14 iulie, sub incidența unui Cod roșu de vreme caniculară, însă reprezentanții Administrației Națională de Meteorologie au actualizat avertizările meteo, Codul roșu fiind prelungit și pentru zilele de luni și marți, 15 și 16 iulie. Temperaturile în termometre ajung până la 42 de grade Celsius la umbră, însă temperaturile resimțite vor fi și mai ridicate.

În cele două zile va fi în vigoare un Cod roșu val de căldură intens și persistent, caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat. Dacă ziua va fi foarte cald, la fel va fi și pe parcursul nopților, care vor fi tropicale, având în vedere cp nu vor coborî sub 22 de grade Celsius.

„În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33…36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale”, au transmis meteorologii.

Sursa citată mai arată că valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

Și dacă în zonele amintite va fi Cod roșu, în celelalte regiuni ale României va fi Cod portocaliu de val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți