- Advertisement -
Inspectoratul de Poliție Județean Olt continuă să se doteze cu aparatură de ultimă generație, dar și cu vehicule atât de necesare în desfășurarea misiunilor pe drumurile publice care tranzitează județul. Iar într-o prezentare pe care a făcut-o comisarul șef Ionuț Ilinca, inspectorul șef al IPJ, în cadrul unei conferințe de presă ce s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, acesta a spus că printre noile dotări se numără și două dispozitive Drager DrugTest. În total, în acțiunile pe care le desfășoară pe șoselele Oltului, polițiștii din județ folosesc un număr de 13 aparate testare cu privire la eventualitatea consumului de droguri de către șoferii opriți în trafic. Iar în primele șase luni ale acestui an, au testat 220 de conducători auto, în cazul a 12 dintre ei rezultatele fiind pozitive.
Însă, rezultatele de la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” din București, care să confirme sau să infirme dacă respectivii șoferi au consumat substanțe interzise înainte să se urce la volan, se lasă așteptate.
„În primele șase luni ale anului 2024, în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Olt au intrat două motociclete marca BMW, un binoclu cu termoviziune şi două dispozitive de depistare a substanțelor psihoactive, marca Drager DrugTest 5000, pe lângă celelalte dotări utilizate pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranță publică. În privința aparatelor de testare pentru consumul de droguri, în prezent avem în dotare 13 astfel de dispozitive. În prima jumătate a anului au fost 220 de testări efectuate, iar 12 teste au ieșit pozitive. Nu am primit încă rezultatele de la INML, care să confirme sau să infirme dacă șoferii au consumat substanțe psihoactive. Le așteptăm”, a spus comandantul IPJ Olt.
Comisarul șef Ionuț Ilinca a precizat și faptul că s-a reușit accesarea unor fonduri europene nerambursabile, la sfârșitul lunii iunie fiind demarate lucrările de reabilitare a sediului IPJ Olt, dar și a sediului secundar din Olt al UM 0676 Craiova, valoarea proiectului fiind de puțin peste 12 milioane de lei.
„Un aspect important în politica managerială a fost reprezentat de accesarea fondurilor europene nerambusabile, menite să conducă la îmbunătățirea condițiilor de lucru şi, implicit, la îndeplinirea obiectivelor privind reducerea costurilor şi utilizarea durabilă a resurselor naturale. La finele lunii iunie 2024 au fost demarate lucrările în cadrul proiectului «Modernizare prin reabilitare a sediului Inspectoratului de Poliție Județean Olt și a sediului secundar din Olt al Unității Militare 0676 Craiova», cu finanțare din fondurile europene, aferent Planului Național de Redresare şi Reziliență, în valoare de 12.059.751,72 lei, cu TVA inclus”, a menționat inspectorul șef al Poliției Olt.
- Advertisement -