1.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Județul Olt, sub incidența unui Cod roșu de val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat pentru două zile

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat avertizările meteo de vreme caniculară, iar județul Olt este atât joi, 15 auguat, cât și vineri, 16 august, sub incidența unui Cod roșu de val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat.

Așadar, Codul portocaliu s-a transformat într-unul roșu, temperaturile în termometre ajungând până la 41 de grade Celsius, la umbră, la soare acestea fiind, bineînțeles, mult mai ridicate. Nopțile vor fi și ele tropicale, minimele situându-se undeva la 23 de grade, iar izolat la 26.

„În județele Arad, Timiș, Caraș Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman, valul de căldură va fi persistent. Temperaturile maxime vor fi de 39…41 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 23 de grade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, spun meteorologii despre Codul roșu valabil de Sfânta Maria Mare.

Iar vineri, 16 august, potrivit ANM, va fi tot Cod roșu, în județele Arad, Timiș, Caraș Severin, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman, valul de căldură fiind persistent.

„Temperaturile maxime vor fi de 39…41 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 23 de grade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, arată meteorologii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți