17.3 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Peste 3.000 de misiuni pentru paramedicii SMURD Olt, în primele șapte luni ale anului. 600 de incendii stinse de pompieri în aceeași perioadă

- Advertisement -

Sala de ședințe a a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt a fost locația în care marți dimineața a avut loc o conferință de presă ținută de colonelul Adrian Tănase, inspector șef al ISU Olt, și căpitanul Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al instituției. În cadrul acesteia, s-a prezentat un scurt bilanț al activităților pompierilor olteni, în primele șapte luni ale anului 2024. Astfel, în zona de competenţă a ISU Olt au fost înregistrate nu mai puțin de 6.454 de misiuni. Peste 3.000 dintre acestea au aparținut paramedicilor SMURD, care au asistat medical peste 4.000 de persoane, iar pompierii au stins în aceeași perioadă un total de 600 de incendii.

„Cele mai multe intervenții au fost pentru acordarea primului ajutor medical de urgență, de către echipajele SMURD, respectiv 3.081 de misiuni. Pe timpul intervențiilor au fost asistate medical 4.047 de persoane. În perioada analizată s-au produs 600 de incendii, au fost executate peste 2.000 de recunoașteri în teren și misiuni pentru infomare a populației, celelalte misiuni fiind pentru asistență persoane, protecția mediului, exerciții cu forțe în teren și alte tipuri de evenimente”, a declarat colonelul Adrian Tănase.

Acesta a fost completat de căpitanul Alin Băsășteanu, care a spus că, din totalul celor 600 incendii, 468 au fost stinse de către serviciile de urgenţă profesioniste, 120 în cooperare cu Serviciile Voluntare şi Private pentru Situații de Urgență, iar 12 de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

Peste 300 dintre incendii au fost numai de vegetație uscată, miriști și deșeuri.

„În funcție de domeniul de activitate, 333 de incendii s-au produs la vegetație uscată, deșeuri și miriști, 211 la locuințe și proprietăți ale populației, iar 56 s-au produs la domeniul public al statului și la domeniul privat. Principalele cauze care au dus la izbucnirea incendiilor au fost: focul deschis în spații deschise, în 347 de situații; conductor electric defect, în 67 de situații, celelalte incendii având cauza probabilă fumatul în locuri nepermise, acțiune intenționată, coșul sau burlanul de fum deteriorat sau neizolat corespunzător”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți