24.1 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii olteni au demarat campania „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția” în unitățile școlare din județ

- Advertisement -

Efective ale Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în colaborare cu Jandarmeria și Agenția Națională Antidrog, au desfășurat, începând cu noul an școlar 2024 – 2025, primele activități preventive din campania „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția”.

Astfel, în cadrul acestei campanii inițiată de Inspectoratul General al Poliției Române, în dimineața zilei de joi, 12 septembrie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară al Poliției Olt, în colaborare cu jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și reprezentanții Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Olt, au desfășurat o serie de activități preventive la Colegiul Tehnologic „Alexe Marin” din municipiul Slatina.

„Activitățile au vizat prevenirea violenței în mediul școlar, atât fizică, cât și psihologică, precum și combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor. Polițiștii și partenerii lor din cadrul Jandarmeriei Olt și Centrului Antidrog Olt au organizat întâlniri și discuții interactive cu elevii, în care au fost prezentate informații esențiale despre recunoașterea și raportarea situațiilor de abuz, hărțuire și violență de orice fel. Mesajele principale ale acestei campanii, ‘Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția’, subliniază importanța comunicării și raportării imediate a oricăror comportamente necorespunzătoare, fie că este vorba de violență fizică, bullying sau presiuni legate de consumul de substanțe interzise. În cadrul activităților, elevii au fost încurajați să își dezvolte curajul de a vorbi deschis despre problemele lor și să solicite sprijinul autorităților sau al profesorilor în situațiile de risc, expunându-se faptul că ‘tăcerea’ poate amplifica aceste probleme, în timp ce ‘vocea lor’ poate fi soluția pentru prevenirea sau stoparea acestora”, a declarat agent principal Lavinia Cioplea, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Reprezentanții CPECA Olt au utilizat ochelari care simulează efectele consumului de substanțe psihoactive, oferindu-le elevilor o experiență interactivă și educativă despre modul în care aceste substanțe afectează percepția, coordonarea și capacitatea de a lua decizii. Această demonstrație practică a fost menită să crească gradul de conștientizare asupra riscurilor majore la care se expun cei care consumă droguri.

„Aceste activități preventive s-au desfășurat cu sprijinul direct al unității de învățământ și al cadrelor didactice, iar scopul principal este acela de a contribui la crearea unui mediu educațional sigur, care să susțină dezvoltarea armonioasă a copiilor și tinerilor”, a mai spus reprezentantul Poliției Olt.

Sursa citată mai arată că IPJ Olt, împreună cu IJJ Olt și ANA își reafirmă angajamentul de a continua aceste acțiuni pe parcursul întregului an școlar, în toate unitățile de învățământ, pentru a preveni și reduce cazurile de violență și consum de droguri în mediul școlar.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți