24.1 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Șoferi cu dosare penale după ce au condus în stare de ebrietate sau fără permis auto pe șoselele din Olt

- Advertisement -

Trei conducători auto s-au ales cu dosare penale după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, au comis infracțiuni rutiere pe drumurile publice care tranzitează drumurile publice ce tranzitează județul Olt. Doi dintre aceștia se aflau într-o stare avansată de ebrietate în momentul în care polițiștii i-au tras pe dreapta în trafic, iar un altul nu avea permis de conducere.

În noaptea de duminică spre luni, 15 spre 16 septembrie 2024, în jurul orei 02:15, polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș au oprit pentru control, pe strada Gheorghe Vasilescu, din orașul Balș, un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani, din localitate.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,74 miligrame pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat, ulterior tânărul fiind condus la o unitate spitalicească, în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În dimineața zilei de duminică, 15 septembrie, în jurul orei 10:45, polițiștii Serviciului Rutier Olt aveau să oprească, pentru control, pe Drumul Național 64, în comuna Grădinari, un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, din comuna Lungești, județul Vâlcea. Și acesta era băut bine.

„Șoferul mirosea a alcool, motiv pentru care polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei”, a spus agent principal Lavinia Cioplea, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

În ambele situații, oamenii legii au întocmit dosare penale pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Iar în aceeași zi și la aceeași oră polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 12 Potcoava au oprit pentru control, pe Drumul Județean 703, în comuna Optași Măgura, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din localitate, care nu avea permis auto.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a mai spus reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți