28 C
Slatina
duminică,22 septembrie,2024

Ultimele Articole

VIDEO. Polițiștii olteni, acțiuni în forță în Slatina, Balș și comunele limitrofe. Sprijiniți de mascați, au legitimat peste 500 de persoane, au verificat aproape 150 de mașini și au dat peste o sută de amenzi

- Advertisement -

Inspectoratul de Poliție Județean Olt a organizat, în serile zilelor de vineri și sâmbătă, 20 și 21 septembrie, ample acțiuni de prevenire și combatere a faptelor ilegale, pe raza municipiului Slatina, a orașului Balș și a comunelor limitrofe acestora. La aceste activități au participat efective din cadrul mai multor structuri operative, respectiv: polițiști de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, dar și mascații de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Abaterile constatate nu au întârziat să apară, fiind date peste o sută de amenzi, însă au fost legitimate și peste 500 de persoane, dar au fost verificate și aproape 150 de autoturisme.

„Acțiunile au avut ca scop creșterea gradului de siguranță publică, prevenirea și combaterea infracționalității stradale, precum și impunerea respectării normelor legale pe drumurile publice și în cadrul unităților comerciale”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Polițiștii de ordine publică au efectuat legitimarea și verificarea a peste 500 de persoane în zonele intens circulate, în scopul prevenirii și descurajării comportamentului antisocial. De asemenea, au verificat mai multe parcuri și zone publice din municipiul Slatina și orașul Balș pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni de control în trafic, verificând aproximativ 150 de autovehicule. În urma controalelor, au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 30.000 de lei, pentru abateri de la normele rutiere și au fost reținute șase permise de conducere și 16 certificate de înmatriculare.

Polițiștii de investigații criminale au acționat și ei în vederea identificării și prinderii persoanelor urmărite și au efectuat verificări la adrese cunoscute pentru a preveni infracțiunile de furt, tâlhărie și alte fapte grave.

Iar polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au verificat peste 50 de societăți comerciale, baruri și săli de jocuri de noroc pentru a asigura respectarea legislației economice. În urma acestor acțiuni, au fost aplicate sancțiuni în valoare de aproximativ 80.000 de lei pentru nereguli referitoare la respectarea normelor legale privind fiscalitatea, în timp ce luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au intervenit pentru asigurarea sprijinului operativ în zonele considerate cu potențial ridicat de risc și pentru gestionarea oricăror situații operative de risc.

Sursa citată a arătat că reprezentanții Poliției Olt vor continua să desfășoare astfel de misiuni ample și în perioada următoare, pentru a asigura un climat de siguranță și ordine publică pe raza județului: „Aceste activități fac parte dintr-un efort continuu de a reduce infracționalitatea și de a crește siguranța cetățenilor”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți