25.2 C
Slatina
vineri,27 septembrie,2024

Ultimele Articole

Prefectul de Olt Ștefan Nicolae, întâlnire cu ministrul Mediului, în localitatea teleormăneană Islaz. S-au dezbătut subiecte legate de problemele ce ar putea fi cauzate de creșterea Dunării

- Advertisement -

Ștefan Nicolae, prefect al județului Olt, s-a deplasat luni, 23 septembrie, în localitatea Islaz, județul Teleorman, unde s-a întâlnit cu Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, care s-a aflat într-o vizită de monitorizare a punctelor critice de pe Dunăre, pe fondul creșterii debitelor fluviului.

Acesta a fost însoțit de specialiștii Administrației Naționale a Apelor Române și ai Departamentului pentru Situații de Urgență, de la nivel județean fiind prezenți reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt, conduși de directorul Adi Barbu. De asemenea, la întâlnire a fost prezentă și Valentina Veronica Mitran Piticu, prefect al județului Teleorman.

S-au atins mai multe subiecte de actualitate, având în vedere că se anunță o creștere a debitului Dunării spre sfârșitul acestei luni și ce probleme ar putea fi cauzate.

„Aici este zona de confluență a râului Olt cu fluviul Dunărea, unde Dunărea face remu (intră pe lungimea cursului de apă al Oltului) și în cazul unui debit mai mare al apei pot apărea probleme. Pentru că localitatea Islaz se află în risc de inundații, atât din partea râului Olt, cât și din cauza remuului produs pe Olt de fluviul Dunărea, dar și combinația acestor două ape, Olt și Dunăre, colegii mei de la Apele Române sunt pregătiți pentru orice situație. În anul 2006 s-au montat hidrobaraje, s-a realizat un dig de pământ și din nisip”, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului, la întâlnirea cu reprezentanții Guvernului din cele două județe.

În județul Olt sunt șase localități riverane Dunării, iar acestea sunt orașul Corabia și comunele Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea și Gârcov.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți