31.2 C
Slatina
vineri,27 septembrie,2024

Ultimele Articole

Județul Olt, sub incidența unui Cod portocaliu de ploi torențiale și abundente în zilele de duminică și luni

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis vineri mai multe avertizări meteo de ploi torențiale, iar una dintre acestea va afecta și județul Olt începând din dimineața zilei de duminică, 29 septembrie, ora 10:00, și până luni, 30 septembrie, la ora 12:00.

În această perioadă o să fie în vigoare un Cod portocaliu, fenomenele meteo anunțate fiind ploi torențiale și abundente. Iar în intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă pot ajunge până la 50 – 90 litri pe metru pătrat (l/mp), izolat chiar și la peste 100 l/mp.

„În intervalul menționat, în nordul și estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei precum și în Carpații Meridionali și Orientali, vor fi perioade cu ploi torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50 – 90 de l/mp și izolat de peste 100 de l/mp”, au transmis meteorologii.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM poate actualiza atenționare meteo prin avertizări pentru fenomene severe imediate (nowcasting).

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți