21.2 C
Slatina
sâmbătă,28 septembrie,2024

Ultimele Articole

Olt. Coduri de ploi torențiale și vânt puternic, în vigoare pe parcursul următoarelor două zile

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat sâmbătă codurile galbene și portocalii anunțate pentru sfârșitul acestei săptămâni, dar și luni, 30 septembrie 2024, iar județul Olt este sub incidența a două dintre acestea, fenomenele meteo anunțate fiind ploi torențiale și abundente, dar și ploi însemnate cantitativ și vânt puternic.

Astfel, din dimineața zilei de duminică, 29 septembrie, ora 08:00, și până în seara aceleiași zile, la ora 20:00, va fi valabil un Cod portocaliu, fenomenele vizate fiind ploi torențiale și abundente.

„În intervalul menționat, în nordul și estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și sudul Transilvaniei, vor fi perioade cu ploi torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50…70 litri pe metru pătrat (l/mp) și izolat de peste 80 l/mp”, transmit meteorologii.

Iar de duminică seara, la ora 20:00, și până în dimineața zilei de luni, 30 septembrie, la ora 10:00, județul Olt va fi sub incidența unui Cod galben de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului

„În cea mai mare parte a Olteniei, vestul Munteniei și local în Transilvania vor fi averse, iar în intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 45…65 km/h”, mai precizează ANM.

Aceeași sursă mai arată că, la munte, la altitudini în general de peste 1.700 metri și cu precădere în Carpații Orientali, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

În aproape toată România, în zilele de weekend, dar și luni, vor fi coduri de vreme capricioasă, cu temperaturi mult mai scăzute decât cele cu care ne obișnuiserăm în ultima perioadă, urmând ca de marți, 1 octombrie, vremea să se mai îndrepte și temperaturile din termometre să mai crească.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți