11.2 C
Slatina
miercuri,9 octombrie,2024

Ultimele Articole

Peste 100 de preșcolari și elevi olteni, înapoi în bănci cu păduchi și alte boli infecțioase după vacanța de vară

- Advertisement -

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au efectuat la începutul anului școlar noi controale în unitățile de învățământ din județ, în urma acestora fiind depistate peste o sută de cazuri de îmbolnăviri în rândul preșcolarilor și elevilor olteni. 34 dintre copiii controlați au fost găsiți infestați cu păduchi, mai mult de jumătate dintre ei fiind din mediul urban, însă au mai fost depistate și cazuri cu infecție a amigdalitelor, dar și cu boli de piele.

Potrivit datelor DSP Olt, în urma triajului epidemiologic efectuat după vacanța de vară în unitățile școlare de la nivelul județului au fost examinați un număr de 44.035 de preșcolari și elevi dintr-un total de 46.349 copii înscriși, ocazie cu care au fost depistate 116 cazuri de îmbolnăviri.

„Cele mai multe cazuri depistate au fost cu angine – 62, urmate de cazurile de preșcolari și elevi infestați cu pediculoză (păduchi n.r.) – 34 (peste 50 la sută dintre ei fiind din mediul urban, și micoze – șapte. După prelucrare, din cele 34 cazuri de pediculoză, cu ocazia recontrolului efectuat la șapte zile de la depistare, au rămas în evidență doar două cazuri (în mediul rural n.r.), acestea urmând a fi rezolvate ulterior”, a declarat asistenta Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt.

Potrivit sursei citate, infestarea cu acești paraziți a fost favorizată de neglijarea regulilor minime de igienă individuală.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți