11.2 C
Slatina
miercuri,9 octombrie,2024

Ultimele Articole

VIDEO. Polițiștii din Argeș, percheziții la mai mulți bărbați din Valea Mare acuzați de furt calificat

- Advertisement -

Polițiștii din Costești au efectuat în dimineața zilei de luni, 7 octombrie, șapte percheziții domiciliare în comuna olteană Valea Mare, la persoane bănuite de furt calificat. Două autoturisme au fost confiscate, iar după administrarea probatoriului cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 44 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore.

„În ziua de 7 octombrie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Costești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, în care cercetările se efectuează sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești și, în temeiul autorizării instanței, au efectuat șapte percheziții domiciliare, pe raza comunei Valea Mare din județul Olt. Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 17 spre 18 ianuarie, persoanele în cauză ar fi sustras un cazan din aramă cu capacitatea de 300 de litri și accesoriile aferente, precum și o motocositoare, din anexa unei gospodării din Costești. Valoarea prejudiciului a fost estimată la aproximativ 27.000 de lei”, a declarat agent șef principal Florin Popa, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Potrivit sursei citate, la descinderi au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă. Totodată, au fost găsite și indisponibilizate două autovehicule, utilizate de făptuitori la săvârșirea faptei ce face obiectul cercetărilor.

Au fost reținuți și cinci bărbați care marți, 8 octombrie, urmează a fi prezentați procurorilor Parchetului Costești, cu propuneri legale.

„În baza mandatelor de aducere emise în cauză, opt persoane, persoane bănuite și martori, au fost conduse la sediul Poliției orașului Costești, pentru audieri. După administrarea probatoriului, cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 44 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. Urmează ca în cursul zilei de astăzi (marți n.r.), 8 octombrie, cei în cauză să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propuneri de luare a unor măsuri preventive”, a subliniat reprezentantul IPJ.

Perchezițiile domiciliare au fost desfășurate de oamenii legii din Argeș cu sprijinul polițiștilor din județele Olt, Dolj, Gorj și Teleorman.

Cercetările continuă în cauză, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți