1.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

FOTO. Un bărbat din Movileni și-a dat foc la casă după ce s-a certat cu soția. Polițiștii îl anchetează pentru distrugere

- Advertisement -

Un bărbat de 58 de ani, din comuna Movileni, este cercetat penal de polițiști după ce în după-amiaza zilei de joi, în jurul orei 13:00, a dat foc locuinței în care stătea împreună cu soția sa. Totul a pornit de la discuțiile pe care acesta le-a avut cu partenera de viață, pentru a stinge incendiul fiind nevoie inclusiv de intervenția mai multor echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Iar după ce și-a incendiat casa, acesta a rămas în interior, oamenii legii acționând pentru a-l imobiliza și încătușa.

„Deși imobilul era cuprins de flăcări, acesta a refuzat să-l părăsească, rămânând în interior. Colegii de la Secția 12 Poliție Rurală au fost nevoiți să intervină, pentru că viața îi era pusă în primejdie. L-au încătușat că a refuzat să se supună dispozițiilor oamenilor legii care au reușit, până la urmă, să îl scoată din locuința cuprinsă de flăcări. Colegii chiar au intervenit să stingă focarele de incendiu până la sosirea pompierilor”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Sursă foto: Martor

Polițiștii au scos inclusiv trei butelii din interiorul imobilului.

„Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit în comuna Movileni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la bunurile din interiorul casei, cu posibilitatea de propagare la întreaga locuință, parter plus mansardă. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fiind afectate materiale textile, electronice, electrocasnice și obiecte de mobilier, din patru camere de locuit. Cauza probabilă a incendiului a fost acțiune intenționată”, a declarat căpitan Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Nu doar polițiștii și pompierii au acționat pentru a evita producerea unei nenorociri, ci și Sorin Toma, primarul comunei Movileni.

Bărbatul a ajuns la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, de aici fiind transferat la Secția de Psihiatrie a unității medicale.

Polițiștii au fost nevoiți să întocmească în cauză dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, însă pe numele bărbatului a fost emis și un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de cinci zile.

„În data de 10 octombrie, în jurul orei 12:45, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost sesizați, prin apel la 112, de o femeie din comuna Movileni, județul Olt, cu privire la faptul că un bărbat și-ar fi agresat soția. Ajunși de urgență la fața locului, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 12 Potcoava au fost întâmpinați de o situație dramatică, casa era cuprinsă de flăcări, iar în interior se afla un bărbat care refuza să părăsească locuința, punându-și astfel viața în pericol. Trei butelii se aflau în casă, iar riscul unei explozii iminente era extrem de ridicat. Conștienți de gravitatea situației și motivați de dorința de a salva o viață, polițiștii și-au riscat propria viață și au intervenit prompt și cu curaj. Aceștia au pătruns în locuință, au scos buteliile pentru a preveni o tragedie și l-au imobilizat pe bărbat, reușind astfel să-l aducă în siguranță afară. Până la sosirea pompierilor, polițiștii, alături de echipa SVSU Movileni, au depus toate eforturile pentru a stinge incendiul și a limita pagubele. Bărbatul a fost ulterior internat la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, iar împotriva acestuia a fost emis un ordin de protecție pentru a asigura siguranța familiei sale. În acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Polițiștii au acționat rapid și decisiv pentru a preveni o posibilă tragedie, oferind protecție atât persoanelor implicate, cât și comunității”, a declarat reprezentantul IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți