9.1 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

Deputatul Adrian Chesnoiu s-a retras de pe listele cu candidații PSD Olt pentru alegerile parlamentare: „Nu voi lăsa ca o problemă personală să fie o armă de manipulare în mâna Opoziției”

- Advertisement -

Marius Oprescu, președintele organizației județene Olt a Partidului Social Democrat, și Adrian Chesnoiu, deputat PSD Olt, au susținut luni, 14 octombrie, o conferință de presă la sediul din Slatina al formațiunii politice. În cadrul acesteia, parlamentarul Chesnoiu și-a anunțat retragerea de pe lista candidaților PSD Olt pentru alegerile parlamentare programate în data de 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. Acest lucru se întâmplă chiar cu două zile înainte de depunerea candidaturilor partidului la sediul Biroului Electoral Județean de Circumscripție nr. 30 Olt, ce funcționează în Prefectura Olt, Adrian Chesnoiu fiind candidat pe locul 3 pe lista candidaților pentru Camera Deputaților. 

Locul de pe care s-a retras parlamentarul Chesnoiu rămâne tot Caracalului, a spus Marius Oprescu, șeful social-democraților olteni, adăugând că Organizația PSD Caracal urmează a face o nominalizare în cursul zilei, pentru poziția rămasă liberă.

„Așa cum știți, în urmă cu aproximativ două săptămâni de zile, poate mai puțin, sunt cam zece zile, am avut un comitet politic-județean, după care o conferință de presă în care am anunțat echipa pe care o susținem pentru alegerile parlamentare din acest an. Această formulă pe care am prezentat-o atunci și dumneavoastră, într-o conferință de presă inedită, în care am avut alături de noi în sală, toți cei 94 de primari din județul nostru, pe care Partidul Social Democrat îi are și, de asemenea, președinții de organizații, în localitățile unde nu avem primari, consilierii locali, consilierii județeni, parlamentarii, cu toții au fost alături de noi și membrilor ai Biroului Permanent. Așa cum vă spuneam, această echipă a rezultat în urma unei largi consultării cu aproape toți primarii din județul Olt și majoritatea membrilor din Biroul Politic Județean. Iată, astăzi (luni n.r.), tot în cadrul aceleiași idei, o echipă, Echipa care contează, și tot pentru a avea o informare cât mai bună și mai exactă și a nu da naștere la speculații, am vrut să facem această conferință de presă, pentru că vor avea loc modificări pe lista de parlamentari pe care o propunem. Și aici este vorba despre colegul meu, deputatul Adrian Chesnoiu, care a hotărât să se retragă de pe această listă. Eu am stat de vorbă în acest weekend cu Adi, i-am înțeles motivele pentru care se va retrage de pe listă (…). În același timp, vreau să vă asigur că, tot pentru a elimina toate speculațiile care pot apărea din acest moment, locul de pe care se retrage domnul deputat Adrian Chesnoiu va rămâne Caracalului și așteptăm până diseară o nominalizare din partea organizației Caracal pentru acel loc”, a declarat Marius Oprescu, președintele PSD Olt.

În privința motivului pentru care a ales să se retragă de pe lista cu candidații PSD Olt pentru alegerile parlamentare, deputatul Adrian Chesnoiu a spus că în principiu sunt unele personale, invocând dosarul penal în care este cercetat de doi ani (trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție Timiș pentru patru infracţiuni de instigare, sub forma participaţiei improprii, la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite, şi pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit n.r.), care se află la instanța pe Fond.

„(…) Nu voi lăsa ca o problemă personală care trenează de mai bine de doi ani de zile și care îmi doresc să se încheie cât mai repede pentru ca adevărul să iasă la iveală, să fie o armă de manipulare în mâna Opoziției. Nu vreau să fiu o posibilă frână pentru Echipa din care fac parte, pentru că interesul general primează celui individual! (…) Cred în capacitatea colegilor mei din PSD Olt de a susține și lupta pentru interesele locuitorilor județului nostru și voi rămâne alături de Echipa Care Contează cu adevărat pentru olteni, pentru a ne duce la capăt obiectivele de dezvoltare ale județului și ale comunităților noastre! Ca întotdeauna, m-am dăruit proiectelor în care cred, cu onestitate și cu devotament, iar în întreaga mea carieră am acționat cu onoare și demnitate! Evenimentele din ultima săptămână m-au determinat să îmi retrag candidatura la alegerile din acest an pentru Camera Deputaților. Prin retragerea mea de pe listele de candidați la alegerile parlamentare din acest an, vreau să le smulg adversarilor «arma redutabilă» (așa cum își imaginează ei) de discreditare a echipei PSD și aștept să văd oferta lor de proiecte pentru dezvoltarea României. Nu vă lăsați intimidați cu teme superficiale care nu au legătură cu viitorul nostru. Viitorul este despre noi, românii, despre calitatea vieții noastre, despre șansa firească de a trăi la noi în țară, guvernați de o Echipă care vine cu proiecte durabile și care a demonstrat că poate guverna eficient! Vreau să le mulțumesc celor peste 95 de primari PSD din județul Olt care mi-au acordat votul lor de încredere pentru candidatura la parlamentare, președintelui Marius Oprescu, echipei PSD Olt, domnului primar Ion Doldurea și minunatei echipe (familii) politice de la Caracal pentru toată susținerea lor, cu promisiunea că vom continua în Echipa care contează! Le urez succes colegilor mei, îmi doresc ca votul dumneavoastră să se îndrepte către Partidul Social Democrat pentru că reprezintă calea sigură pentru dezvoltarea României și vă asigur totodată că rămân același luptător pentru interesele locuitorilor județului Olt și ale tuturor românilor!
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți