2.2 C
Slatina
luni,21 octombrie,2024

Ultimele Articole

Tânărul din Izvoarele, acuzat că a bătut ogarul unui consătean pe câmp, reținut de polițiști

- Advertisement -

Sâmbătă au avut loc descinderi inclusiv la locuința sa, iar duminică, 20 octombrie 2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animelelor al Inspectoratului de Poliție Județean Olt au emis pe numele său ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Este vorba despre tânărul de 28 de ani, din comuna Izvoarele, care este acuzat că săptămâna trecută ar fi bătut câinele ogar al unui consătean pe un câmp. 

În cursul zilei de luni, 21 octombrie, olteanul urmează a fi prezentat procurorilor Parchetului Slatina, în vederea dispunerii măsurilor locale.

„În urma probatoriului administrat sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, astăzi, 20 octombrie a.c., politiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au emis o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 28 de ani, din comuna Izvoarele, cercetat pentru rănirea cu intenție a animalelor. Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în ziua de 21 octombrie a.c. să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina cu propuneri legale”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, din cadrul Poliției Olt, au pus în aplicare, sâmbătă dimineața, patru mandate de percheziție domiciliară, la locuințele unor persoane fizice, din comuna olteană Izvoarele. Descinderile oamenilor legii s-au desfășurat într-un dosar penal întocmit de procurorii Parchetului Slatina.

Cercetările anchetatorilor au fost în cazul tânărului de 28 de ani, reținut în urma descinderilor, care este acuzat că a bătut câinele ogar al unui consătean pe un câmp, polițiștii Biroului Poliției Animalelor Olt sesizându-se din oficiu cu privire la cele întâmplate în noaptea de duminică spre luni, 13 spre 14 octombrie 2024. Oamenii legii au intrat în posesia unor imagini video cu tânărul care ar fi lovit animalul cu un par în cap, în repetate rânduri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți