20.2 C
Slatina
miercuri,23 octombrie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii SICE și mascații SAS Olt, 21 de percheziții în Balș și Piatra Olt, într-un dosar de evaziune fiscală cu deșeuri reciclabile

- Advertisement -

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt și cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Olt, Argeş și Direcției Generală de Poliție a Municipiului București au efectuat miercuri, 23 octombrie, 25 de percheziţii domiciliare la sediile unor persoane fizice şi juridice din județele Olt, Argeș, Vâlcea și Capitală, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în domeniul deşeuri reciclabile. Din totalul descinderilor, 21 au fost în Olt, în orașele Balș și Piatra Olt, două în București și câte una în județele Argeș și Vâlcea. 

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, în fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada 2018 – 2023, reprezentanţii a patru societăţi comerciale au achiziţionat deşeuri de ambalaje în cantităţi însemnate, în valoare totală de peste 7 milioane de lei, de la persoane fizice, în scopul fraudării bugetului de stat prin înregistrarea unor operaţiuni fictive de achiziţii şi vânzări reciproce de deşeuri reciclabile.

25 de persoane sunt vizate în total de ancheta oamenilor legii, trei presoane implicate fiind aduse la audieri. Iar prejudiciul cauzat în cauză este de aproximativ 1,5 milioane de lei.

„Reprezentanţii societăţilor comerciale au justificat provenienţa deşeurilor reciclabile prin înregistrarea de achiziţii de la persoane fizice, însă fără ca acestea să predea efectiv vreo cantitate de deşeuri. Investigațiile vizează 21 persoane fizice şi 4 persoane juridice. Au fost puse în executare un număr de trei mandate de aducere în vederea audierii persoanelor implicate. Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 1.500.000 de lei. Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare”, se arată în comunicatul de presă remis de Parchetul Olt.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți