18.6 C
Slatina
miercuri,23 octombrie,2024

Ultimele Articole

VIDEO. Incendiu într-o scară de bloc din Slatina. Zece persoane evacuate, printre ele fiind și un sugar de 9 luni și tatăl său, scoși din locuința situată la etajul III cu ajutorul autospecialei de intervenție la înălțime

- Advertisement -

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare, un echipaj SMURD și o autospecială pentru intervenție la înălțime, au intervenit miercuri, 23 octombrie, puțin după ora prânzului, la blocul S 24 de pe strada Prelungirea Tunari, din municipiul Slatina, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la materiale depozitate pe casa scării. În momentul sosirii salvatorilor, care au stabilit că focul a fost pus, mai multe bunuri de la parter ardeau cu flacără deschisă și degajări mari de fum. A fost nevoie de evacuarea a nu mai puțin de zece persoane, printre acestea fiind și un sugar de 9 luni și tatăl său, scoși din locuința situată la etajul III cu ajutorul autospecialei de intervenție la înălțime. Totodată, cu scara culisantă au fost evacuați, de la etajul I, doi adulți și cinci câini.

„La sosirea echipajelor, ardeau cu flacără deschisă și degajări mari de fum, obiecte de mobilier, tâmplărie din lemn și alte materiale combustibile, depozitate la parterul imobilului. Concomitent cu misiunea pentru stingerea incendiului, au fost constituite echipe de căutare-salvare, care au verificat toate apartamentele și au evacuat zece persoane. Cu ajutorul autospecialei pentru intervenție la înălțime, au fost evacuați de la etajul trei, un sugar, în vârstă de nouă luni și tatăl acestuia, casa scării fiind inundată cu fum. De asemenea, cu ajutorul scării culisante, au fost evacuati doi adulți și cinci câini, dintr-un apartament situat la etajul unu”, a declarat căpitan Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Sursa citată mai arată că incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fiind distruse materialele depozitate pe casa scării și afectați pereții blocului.

În urma cercetărilor, pompierii au stabilit cauza probabilă a izbucnirii incendiului, aceasta fiind folosirea intenționată a sursei de foc pentru a genera incendiul.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți