3.1 C
Slatina
joi,21 noiembrie,2024
spot_imgspot_img

Ultimele Articole

Secțiunea adolescenți a concursului folcloric „De la Slatina, la Olt”, din cadrul proiectului cultural al Asociației „Călușarii Slatinei”, și-a desemnat câștigătorii

- Advertisement -

Proiectul cultural al Asociației Culturale „Călușarii Slatinei”, coordonat de președintele Ilie Brăileanu, intitulat „Slatina – vatră străbună de cântec, joc și voie bună” și realizat cu sprijinul Primăriei municipiului Slatina şi al Consiliului Local Slatina, a continuat și săptămâna aceasta. După promovarea proiectului în mai multe locații din Slatina, principalele fiind Parcul Tineretului și Fântâna Speranței de la Poșta Mare, în după-amiaza zilei de joi, 7 noiembrie, în Parcul Tineretului s-a desfășurat concursul de muzică populară din cadrul stagiunii „De la Slatina, la Olt”, secțiunea adolescenți.

Iar această secțiune a concursului folcloric a avut, la rândul său, alte două subsecțiuni și anume muzică populară și soliști dansatori. Au fost în total 23 de concurenți, din care 12 numai la secțiunea soliști vocali, cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani.

Rând pe rând, aceștia au intrat în concurs interpretând piese din zona Olteniei, misiunea juriului în alegerea câștigătorilor fiind grea, ținând cont de faptul că prestațiile participanților au fost de calitate, zecile de persoane din publicul prezent în Parcul Tineretului aplaudând frenetic fiecare moment artistic pe care aceștia l-au oferit.

Iar până când juriul a deliberat, sub pregătirea instructorului coregraf Alexandru Rizea, fetele din Ansamblul folcloric „Bălteanca” din Bălteni, coordonat de Doru Marineață, primarul comunei, și viceprimarul Silvia Marineață, și însoțit de conducerea Școlii Gimnaziale „Ion I. Graure”, au oferit în spectacolul lor dansuri de fete – horă, sârbă și bulgăresc. Totodată, momente muzicale au oferit și fetele din Grupul vocal „Mândruțele de la Olt”, sprijinite financiar de Liliana și Marin Vâlceleanu.

La finalul întregului spectacol s-au anunțat și câștigătorii, iar la categoria muzică populară aceștia au fost Karina Vâlceleanu – premiul I, Ana Burciu – premiul II și Ancuța Botofei – premiul III.

Premiile oferite acestora, dar și celorlalți concurenți, au constat în diplome de excelență, dar și în bani.

Scopul şi obiectivele proiectului „Slatina – vatră străbună de cântec, joc și voie bună”, al cărui slogan este „Folclor autentic, cu talente slätinene, pentru slătineni”, sunt: organizarea de manifestări artistice, în vederea promovării muzicii şi a dansului popular românesc în cadrul comunității locale, descoperirea şi sprijinirea talentelor slătinene în domeniul folcloric şi asigurarea accesului fiecărui slătinean la valorile culturale şi morale ale tradițiilor şi obiceiurilor populare româneşti.

De aceea, proiectul nu se oprește aici, urmând ca în perioada următoare să se desfășoare și o a treia secțiune a stagiunii „De la Slatina, la Olt”, respectiv pensionari, numărul înscrișilor la această categorie fiind de aproximativ 20.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți